İşte dünyanın en pahalı forması! 540 milyon lira

18.11.2016
394
İşte dünyanın en pahalı forması! 540 milyon lira
REKLAM ALANI

İşte dünyanın en pahalı forması! 540 milyon lira

Katalan devi Barcelona, Japon firması Rakuten’le yaptığı anlaşma sonrası gücüne güç kattı. 55 milyon Euro’luk göğüs reklamı anlaşmasının ardından dünyanın en değerli formasının sahibi olan Barça, diğer forma gelirleriyle birlikte senede 540 milyon Lira’yı kasasına koyacak.

Dünya futbolunun dev kulüpleri sadece yeşil sahada değil, ekomomik anlamda da önemli bir savaşın içinde yer alıyor. Elde edilen sportif başarılara entegre edilen profesyonel yönetim şekilleri, futbolu tam bir endüstri haline getirmiş durumda.

REKLAM ALANI

Öyle ki sadece Avrupa’da değil, yeryüzündeki tüm futbolseverlerin yakından takip ettiği İspanyol devi Barcelona, geçtiğimiz gün yaptığı astronomik sponsorlukanlaşmasıyla marka değerini bir kat daha arttırdı. Japon online alışveriş sitesi Rakuten’le senelik 55 milyon Euro’dan (196 milyon Lira) 4 yıllık mukavele imzalayan Katalan devi, eldeedeceği gelirle Manchester United, Chelsea ve ezeli rakibi Real Madrid’i sollayarak en değerli formanın sahibi oldu.

6. sıradan liderliğe Katar Havayolları ile 33.5 milyon Euro’luk anlaşması biten Barcelona, yeni sponsoruyla bugelirini neredeyse ikiye katladı. Barça ayrıca La Liga’da şampiyon olursa 1.5 milyon Euro, Şampiyonlar Ligi’de zafere ulaşması halinde ise ekstra 5 milyon Euro’yu kasasına koyacak. Bu durumların gerçekleşmesi halinde İspanyol devi 4 yılda yaklaşık 220 milyon Euro gelir elde edecek.

BEKO’DAN 10 MİLYON EURO
Barcelona’nın forma sponsorları Rakuten’le sınırlı değil. Yıllardır Katalan devi için forma üreten Nike firması, senelik reklamı için 85 milyon Euro ödeme yapıyor. Bu anlaşma 2018’de 105 milyon

Euro’ya çıkacak. Keza Türk firması Beko da sponsorluk için Barça’ya yıllık 10 milyon Euro’luk bir ödeme yapıyor. İşlemci devi Intel ise belli belirsiz reklamı için tam 5 milyon Euro veriyor. Bunun yanında sosyal sorumluluk projelerini de sürdüren dev kulüp, kendi cebinden 2 milyon Euro ödeme yapıyor. Tüm bu kalemlerin birleşimiyle Barcelona forma sponsorlarından senede 155 milyon Euro (540 milyon Lira) gelir ederek forma reklamlarından dünyanın en fazla gelir elde eden kulübü olacak.

Dev kulüplerin göğüs reklamı gelirleri

Sıra Takım Firma Gelir
1. Barcelona Rakuten 55 milyon Euro
2. Man. United Chevrolet 54 milyon Euro
3 Chelsea Yokohama 44 milyon Euro
4. Bayern Münih Deutche Telekom 35 milyon Euro
5. Arsenal Fly Emirates 35 milyon Euro
6. Real Madrid Fly Emirates 30 milyon Euro
7. PSG Fly Emirates 25 milyon Euro
8. Liverpool Standart Chartered 24 milyon Euro
9. Man. City Etihad 24 milyon Euro
10. Tottenham AIA 21 milyon Euro

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.