Fırat kalkanı operasyonu başarılı

25.08.2016
503
Fırat kalkanı operasyonu başarılı
REKLAM ALANI

Türkiye, uzun zamandır farklı yapıların oyun alanına dönen Suriye’de kendi gücünü gösterme yolunda önemli bir atakta bulundu. Sınırda bir Kürt koridoru oluşması ve IŞİD tehdidi neticesinde bölgedeki Arap dünyasıyla bağının kopması riskini de bertaraf etmiş oldu. Bu operasyonla Arap dünyasına çıkış kapısını yeniden kontrol altına alınmış oldu.

DİPLOMATİK KAZANIM

Operasyon öncesi yapılan diplomatik girişimler neticesinde, ziyaretler ve harekatın hem müttefik hem çevre ülkelere doğru izah edilmesiyle bu büyüklükteki bir sınır ötesi operasyona tepki gelmedi. Amerika başta olmak üzere Rusya, İran, Almanya gibi ülkeler Türkiye’yi destekleyen açıklamalar yaptı; YPG’yi ise Fırat’ın batısına geçmemesi konusunda bir kere daha uyarıldı.

REKLAM ALANI

TAKTİK VE MOTİVASYON BAŞARISI

15 Temmuz’da FETÖ’cü darbe girişiminde etkilenenTürkiye, kendi çevresinde operasyon yapma kabiliyetini tüm dünyayanın gözü önüne sermiş oldu. Sağlam bir taktik, kurumlararası eşgüdüm, doğru hedefe odaklanma ve motivasyonla amaca kısa sürede ulaşılmış oldu. TSK’nın ÖSO güçleriyle karadan 8 saatt gibi kısa sürede ulaştığı Cerablus, IŞİD’in elinden alındı.

 

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.