Evlilikleri Zedeleyen Hatalar

28.11.2016
1.021
Evlilikleri Zedeleyen Hatalar
REKLAM ALANI

EŞİNİN KİŞİLİĞİNE KARŞI AĞIR ELEŞTİRİDE BULUNMA

Eşler arasında eşinin kişiliğini küçük düşürücü, onur kırıcı sözler sarf etmek sevgiyi zedeler. “Sen hep böylesin, hep beceriksizsin hep senin suçun.”
gibi suçlamalarına sitemkar ve biraz da hakaret içeren “Hep kendi bildiğini okudun. Beni dinlemedin.” sözleri suçlayıcı eleştirilerdir.
Bu tavırları sergilediğiniz de ister istemez eşiniz sizden uzaklaşacaktır.Sakin anlayışlı bir dille konuşmak en iyi çözümdür.

OLAYLARI YOKUŞA SÜRÜP UZATMAK

REKLAM ALANI

Bazen eşlerden birinde olumlu yönde ciddi değişiklikler olabilmektedir.Gerek çevreden görmesi gerekte gittikleri doktor dinlenilmiş ve kişi olumsuz bir davranışından vazgeçmiştir.
Diğer eşin, “Yıllardır sana söylüyorum; ama beni dinlemedin, başkası deyince daha mı kıymetli oluyor?” şeklinde konuşmalar yapmaması gerekir.O zaman o değişim gene ters tepkiye dönüşebilir.
GEÇMİŞİ HATIRLATMA

Geçmiş geçmişte kaldı demek tamda evliliklerde olması gereken bir kriterdir.Evlilik hayatı boyunca insanların olumsuz hatıraları olmuştur. Kavgalar, tartışmalar, atışmalar,unutulan önemli günler, yapılan yanlış davranışlar mutlaka vardır.
Bu kötü hatıraların eşler tarafından tekrar tekrar ısıtılarak ortaya konulması ilişkileri zedeler.Arada güven kaybına sebep olur.
GENELLEMELERDE BULUNMAK

En ufak bir sorunda tüm yaşananları tekrarlayıp genelleyerek hepsini bir yaparak evliliğe zarar vermiş olursunuz.
Eşinize bir kalıp biçerek o kalıba sokan ifadeler kullanmak, onu kötü bir fiille damgalamak da büyük hatalardan biridir.
“Ben senin için şunu yaptım bunu yaptım, sen benim için hiç birşey yapmadın. Çok bencilsin…” gibi sözleri evliliği yıpratır.
HAKLI TARAFIN HEP KENDİ OLDUĞUNU DÜŞÜNME

Hiç bir hata tek taraflı değildir.Olaylara tek bir pencereden bakmak bencillik olur.
Hatalar, yanlışlıklar iki taraftan da kaynaklandığı halde bir tarafın ısrarla kendini haklı görmesi evliliği çıkmaza sürükler.

KÜSÜP GİTMEK
Küsmekle surat asmakla hiç bir hata sorun çözülmez tam tersi içinden çıkılmaz bir hal alır.
Karşılıklı oturulup konuşmak fikirleri dile getirmek en iyi çözümdür.

KONUŞURKEN SES TONUNA HAKİMİ OLABİLMEK

İletişimde en önemli husus konuşan insanı sonuna kadar dinlemek sözünü kesmemek, çok gerekliyse aralara girmektir.
Dinlemek, anlamak ve kendimizi anlatmamız gerekiyor. Bunun yolu da saygıyla dinlemek, ses tonunu yükseltmemektir.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.