Google’den yeni sohbet uygulaması

23.09.2016
565
Google’den yeni sohbet uygulaması
REKLAM ALANI

Arama motoru lideri olan Google, akıllı mesajlaşma uygulaması Allo’yu yayına soktu.  Google’ın Android ve iOS kullanıcıları için geliştirdiği mesajlaşma uygulaması, Google’ın bir hayli çekişmeli olan mesajlaşma uygulamaları sahasında yeni bir olanak olarak nitelendirebiliriz. Sizlerinde bildiği üzere Google, görüntülü konuşma uygulaması Duyo yayınlamış ve bu uygulama sadece 1 haftada 5 milyon indirime ulaşmıştı.

Google Allo, aramalarınızı düşünerek aramalarınızı uygulamanın dışına çıkmadan gerçekleşmesini sağlayan bir uygulama olarak hizmete sunulmuştur. Sohbet sırasında uçuş bilgisi kontrolü ya da restoran araması gibi bir çok alanda işlem sürdürme imkanına sabip olabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra Akıllı Yanıt sistemi sayesinde mesajlara tek birer dokunuş ile otomatik cevaplar vermeniz mümkün hale geliyor.

Google Allo ile resimler, emojiler ve etiketlerde ön plana gelmiştir. Bu gibi ifadelerle de mesajlaşmalarınızı devam etmeniz mümkün oluyor. Bu tarafta Google içerikleri elde etmek için bağımsız sanatçılarla ve stüdyolarla işbirliğine gitmiştir. Bundan dolayı özgün pek çok tasarımı Allo da görmeminiz mümkündür.Allo uygulamasında Google Asistan özelliği de bulunmaktadır. Bu yardımcı sayesinde bir adresi kaydedebilir, YouTube videosunu paylaşabilir, güncel haberleri ve hava durumunu okuyabilir, trafikten haberdar olabilirsiniz. Aynı şekilde spor karşılaşmalarını ya da uçuşlarınızın saati de Allo’nun içindeki yardımcı gizli. Google Asistan özelliğini gittikçe yaygınlaşacağı ve bu tarz bot sistemlerininin ya da asistanların sayılarının artacağı da aşikar. Bakalım Google, mesajlaşma uygulaması Allo ile, WhatsApp gibi rakiplerine yetişip çok geniş çevrelerce kullanılmayı başarabilecek mi? Bunu zamanla göreceğiz.

REKLAM ALANI

 

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.