Yağ Oranını Düşüren Formül

14.11.2016
487
Yağ Oranını Düşüren Formül
REKLAM ALANI

Yağ oranı düşük bir vücut hem sağlıklı hem de anatomi olarak estetik görünür. Yağ yakmak kolay gibi görünse de sabır ve emek gerektiren bazı uygulamalar eşliğinde başarılı sonuçlar verir. Yağ oranı düşük kas oranı fazla olan bir vücut hem sıkı hem de düzgün bir görünüm sunar. Bu nedenle çeşitli egzersiz ve beslenme ipuçlarına uyarak yağ oranını azaltan kas kütlesini ise artıran bir yol izlemek sağlıklı bir kemik ve kas yapısı için son derece önemlidir. İşte yağ oranını azaltan etkili tavsiyeler :

Yağ oranınızı düşürecek etkili tavsiyeler

1. AĞIRLIK KALDIRIN

REKLAM ALANI

Ağırlık egzersizleri vücuttaki kas oranınızı artırarak daha hızlı bir metabolizmaya sahip olmanızı sağlar. Erkeklerde daha fazla kas yapısı olduğu için kadınlardan daha fazla kalori yakarlar. Yaşla birlikte azalan kas kütlesini korumak ve vücuda daha zarif bir görünüm kazandırmak için haftada en az 2-3 gün bütün kas gruplarını çalıştıracak şekilde bir antrenman programı oluşturmak oldukça faydalı sonuçlar verir.

2. TARTIYA ÇIKMAK YERİNE YAĞ ÖLÇÜMÜ YAPTIRIN

Tartıya çıkmak size sadece kilonuz hakkında bilgi verir. Bu nedenle tartı kullanmak yerine yağ ölçümünüzü yaptırmanız size daha akılcı bir yol izlemeniz hakkında fikir verir. Yağ ölçümü size vücudunuzda ne kadar kas, sıvı ve yağ olduğu bilgisini verir. Böylece siz de vücut durumunuza uygun bir program oluşturabilir ve hedefinize daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

3. MUTLAKA KAHVALTI YAPIN

Kahvaltı uykuda yavaşlayan metabolizmayı canlandırmanın en etkili yollarındandır. Sabah dengeli bir kahvaltı yapmak hem metabolizma hızını artırır hem de gün boyu yağ yakma sürecini hızlandırarak vücudu açlık krizlerine karşı korur. Kahvaltıda lifli besinler tüketmek kan şekerini stabil tutmaya yardımcı olur.

Yağ oranınızı düşürecek etkili tavsiyeler

4. KÜÇÜK ÖĞÜNLER ALIN

Günde 5 veya 6 öğün azar azar yemek yemek hem kan şekerini belirli bir seviyede tutar hem de fazla yemek yemeyi engelleyerek hedeflenen kiloya inmemize katkı sağlar.

5. DENGELİ BESLENİN

Şok diyetlerle hızlı kilo vermeyi hedeflemek yerine günlük 1000-1200 kalori alarak sağlıklı ve sürekli kilo vermeyi hedeflerseniz verdiğiniz kilolar da kalıcı olur.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.