Kırışıklık Gideren Maske Tarifi

27.10.2016
432
Kırışıklık Gideren Maske Tarifi
REKLAM ALANI

30’lu yaşlardan sonra ciltte ufak tefek kırışıklıklar meydana gelebiliyor. Kırışıklıklara engel olmak ve oluşmaya başlayan kırışıklıkları düleştirmek için bitkisel maddelerden faydalanabilirsiniz. Doğal malzemelerle hazırlanan maskeler, kırışıklık gidermek için çok güçlü derecede etkilidir. Aşağıda yer verdiğimiz maskeleri uygulayarak kırışıklıklardan doğal yollarla kurtulabilirsiniz. Kırışıksız ve genç bir cilt için düzenli olarak bakım ve maskeler yapmanızı öneriyoruz. Kırışıklığın en büyük dostu kuru bir cilttir. Cildinizin kuru kalmamasına özen göstermelisiniz.

Kaymak ve Elma Maskesi

3 yemek kaşığı taze kaymak ile soyulmuş bir adet elmayı mikserle iyice karıştırın. Maskeyi yüzünüze yedirerek uygulayın ve üzerini temiz bir bez ile kapatın. 10 dakika bekleyin. Ardından cildinizdeki maskeyi çıkarın ve yüzünüzü ılık su ile durulayın. Böylece cildiniz diri kalacaktır.

REKLAM ALANI

Kırışıklık Gideren Bitkisel Maske Tarifleri

Bal Maskesi

Yarım fincan süt, 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı badem yağı, 2 yumurta akı ve 1 fincan limon suyunu güzelce karıştırıp kırışan bölgelere uygulayın. Bir süre bekletip ılık su ile maskeyi cildinizden çıkarın.

Soya Fasulyesi Maskesi

3 yumurta akı, soya fasulyesi unu, 1 tatlı kaşığı bal, 1 fincan süt ve 1 tatlı kaşığı tereyağını karıştırın. Karışım hamur kıvamına gelince güneşte kurumaya bırakın. Kuruyunca ovarak toz kıvamına gelmesini sağlayın. Tekrar bal ile karıştırıp cildinize uygulayın. 1 saatin sonunda yüzünüzü durulayabilirsiniz.

Yumurta ve Bal Maskesi

2 yemek kaşığı çiçek balı ile 1 yumurta akını karıştırıp sorunlu bölgeye sürün. 20 dakika bekleyip ılık su ile yüzünüzü yıkayın. İlave olarak her gün cildinizi ısırgan otu çayı ile yıkayıp gergin ve diri tutabilirsiniz. Ihlamur Maskesi Bir avuç ıhlamurun yapraklarını ve çiçeklerini ezin. Krem kıvamını alana dek süt ve salatalık suyu ekleyin. Gece yatmadan önce bu maskeyi yüzünüze sürün. Sabah durulayabilirsiniz.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.