Gözenek Sıkılaştırıcı Maskeler

24.11.2016
485
Gözenek Sıkılaştırıcı Maskeler
REKLAM ALANI

Ciltteki gözenekleri sıkılaştırma işlemi oldukça zor bir süreçtir. Piyasada gözenek sıkılaştırıcı adı altında satılan birçok ürün görevini yerine getiremiyor. Sizler için incelediğimiz gözenek sıkılaştırıcı en iyi ürünleri ve tonikleri öğrenmek için ilgili yazılarımızı okumanız yeterli. Fakat herkes ürünlere çok fazla para veremiyor. Aslında evde yapacağınız tariflerle gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.

Geniş gözenekler cildin görünümünü olumsuz yönde etkilemesinin yanı sıra yağ ve kir birikimi için uygun ortam sağlayarak sivilce, siyah nokta ve yağ bezesi oluşumunu arttırır. Cilt gözenekleri kalıtsal olarak geniş olabilir ancak güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak gibi çevresel faktörler nedeniyle de genişleyebilir. Evde hazırlayabileceğiniz doğal maskeler ile gözenekleri küçültebilir ve dış etkenlere karşı daha korunaklı olmasını sağlayabilirsiniz.

Gözenek sıkılaştırma işlemlerinin etkisinde yaş önemli bir faktör. Bu yüzden aşağıda listeleyeceğimiz maskeleri yaparken bekletileriniz de ona göre olmalı. 30 yaşın altında bir bayansanız gözenekleriniz hızlı kapanacağı için sorun yok. Fakat 30 yaş üstünde bir bayansanız deriniz kalınlaştığı için gözenekleri kapatmak zor olacaktır. Bu saatten sonra sizin yapacağınız tek şey gözeneklerinizin büyümesini engellemeye çalışmak olmalı. Şimdi maske tariflerini anlatmaya geçebiliriz güzeller.

REKLAM ALANI

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 1

– 2 yemek kaşığı yoğurt

– 2 yemek kaşığı un

– Bir miktar gül suyu

Tüm malzemeleri karıştırarak krem kıvamına getirin. Cildinize uygulayıp 20 dakika kadar bekleyin. Ardından yüzünüzü yıkayın. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz. Yoğurt iyi bir laktik asit kaynağıdır ve cildinizi ölü hücrelerden arındırırken gözenekleri de temizler.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 2

– 1 tablet yaş maya

– Bir miktar süt

– Elma yağı, elma sirkesi ya da gül suyu

Malzemeleri iyice karıştırın. Temiz cildinize sürüp yarım saat kadar bekleyin. Ardından durulayın. Sürdükten 10 dakika sonra cildinizin toparlandığını hissedebilirsiniz. Duruladıktan sonra cildinizi elma yağı, elma sirkesi ya da gül suyu ile silin. Sonrasında nemlendirici kullanmayı unutmayın. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 3

– 120 gr kabukları soyulmuş badem

– 1 adet yumurtanın beyazı

– 2 çorba kaşığı gül suyu

Bademleri döverek ya da mixerde çekerek toz haline getirin. Yumurta akını ve gül suyunu ekleyin. Krem kıvamına gelen maskeyi yüzünüze sürün ve 10 dakika sonra durulayın. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 4

– Yarım çay bardağı beyaz kil

– 1 çay kaşığı limon suyu

– 1 tatlı kaşığı lavanta yağı

– Bir miktar maden suyu

Malzemeleri iyice karıştırın ve göz çevresi hariç tüm yüzünüze uygulayın. 20 dakika bekleyip bol su ile durulayın. Ardından cildinizi tonikleyip nemlendirin. Bu maskeyi 2 haftada 1 defa yapabilirsiniz.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 5

– 1 çorba kaşığı bal

– 1 adet yumurta

– 1 tatlı kaşığı kuru papatya

– 1 tatlı kaşığı taze nane

Naneleri ince ince kıyın. Kuru papatyaları ufalayın. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Yüzünüze serip 15 dakika bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 6

– 1 adet yumurta

– Biraz sızma zeytinyağı

– Tuz

– 3 damla limon suyu

Yumurtayı çırpın ve diğer malzemelerle iyice karıştırın. Haftada 3 defa bu uygulamayı yapabilirsiniz.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 7

– 5 adet kestanenin zarı

– 1 çorba kaşığı bal

Kestanenin zarını döverek balla karıştırın. Yüzünüzün esneyen ve gözenekleri açılan bölgelerine sürün. Bir kaç uygulamadan sonra cildiniz sıkılaşmaya başlayacaktır. Cilt için birçok faydası olan balın anti bakteriyel, tedavi edici ve iyileştirici özellikleri vardır. İçeriğindeki potasyum ise gözenekleri tıkayan bakterileri öldürebilmektedir.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 8

– 1 adet olgun domates

– Bir miktar nişasta

Domatesi rendeleyerek püre haline getirin. Yüze sürülecek kıvama gelecek kadar içine nişasta ekleyin ve karıştırın. Karışımı cildinize sürerek 20 dakika kadar bekleyin ve önce sıcak sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 9

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı un

1 adet küçük boy salatalık

Yumurtaları iyice çırpın. Çırpılmış yumurtaların üzerine un ilave edip tekrar çırpın ve bir kenarda bekletin. Bir küçük salatalığı soyun ve küçük parçalara bölüp miksere atıp salatalıklar pürüzsüz hale gelinceye kadar çalıştırın. Son olarak diğer malzemeleri de ekleyip homojen hale gelinceye kadar karıştırın. Maskeyi hemen yüzünüze uygulayın ve artan olursa çöpe atın. Yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla durulayın. Bu maskede kullanmış olduğunuz salatalık cilde ferahlık ve serinlik verirken, un büyük gözeneklere neden olabilecek fazla yağı emer ve yumurta da cildi besleyip sıkılaştırır.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 10

– 1 yemek kaşığı nişasta

– 1 yemek kaşığı üzüm suyu

Malzemeleri karıştırarak cıvık hale gelmesini sağlayın. Çok cıvık olursa biraz nişasta, çok katı olursa biraz üzüm suyu ilave edin. Karışımı yüzünüze ince bir tabaka halinde sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Bu maske mükemmel bir şekilde cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırır ve cilde gerginlik verir.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 11

– 1 adet küçük boy elma

– 1 adet yumurta beyazı

– Bir miktar nişasta

Elmayı rendeleyin, yumurtayı çırpın ve ikisini karıştırın. Yüze sürülecek kıvamı elde edecek kadar nişasta ekleyin ve cildinize maske olarak uygulayın. 15-20 dakika bekleyip önce sıcak sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 12

– Yarım fincan ekşimiş süt

– 2 adet aspirin

– 1 tatlı kaşığı limon suyu

– Sünger

Aspirinleri ezip diğer malzemelerle karıştırın. Karışımı nazikçe makyaj süngeri yardımı ile cildinize sürün. 20 dakika sonra cildinizi durulayın. Not: Cildiniz alerjikse bu maskeyi uygulamayın.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 13

– 1 avuç yulaf

– Bir miktar kaynar su

– Gazlı bez

– Biraz soğuk süt

Yulafı tencereye koyun ve üzerine aşacak kadar kaynar su ekleyin. Şişmesini bekleyin ve iyice şiştikten sonra yavaşça avucunuzda suyunu sıkın. Bir gazlı bezi maske şeklinde göz, burun ve ağız kısmından keserek bulamaç halinde yulafı üzerine yayın. Yüzünüze yerleştirdikten sonra 15 dakika bekleyin. Maskeyi çıkardıktan sonra cildinizi soğuk süt ile silin.

Gözenek Sıkılaştırıcı Maske Tarifi 14

10-15 adet çilek

Yüz temizleme jeli

5-6 damla taze limon suyu

3 yemek kaşığı mısır unu

Yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra yüz temizleme jeli ile kirden ve yağdan arındırın. 5-6 tane olgunlaşmış çileği ortadan ikiye bölerek miksere atın. Mikseriniz yoksa çilekleri bıçakla 4’e bölerek bir kaseye doldurun ve kaşıkla püre kıvamına gelinceye kadar iyice ezin. Daha sonra çileklere limon suyu ve mısır unu ekleyin. Macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Hazırladığınız çilek maskesini parmaklarınızla yüzünüzün tamamına eşit şekilde yayın ve maskenin kuruması ve sertleşmesi için 20 dakika bekleyin. Maske iyice kuruduktan sonra soğuk su ile çıkartabilirsiniz. Cildinizi temiz bir havluyla kurulayın ve nemlendirin. Riboflavin ve antioksidanlar yönünden zengin çilek cilt dokusunu iyileştirirken limon gözenekleri sıkıştıracaktır.

Düzenli maske uygulamalarınızın yanında cildinizin çok yağlı olduğu bölgelerde nemlendirici kullanmamaya, kullanırsanız da yağsız nemlendirici kullanmaya çalışın. Sabahları kalkınca ve akşamları yatağa girmeden önce yüzünüzü kirden ve yağdan arındırın. Asla yatağa yüzünüzde makyajla gitmeyin, çünkü makyajla uyumak cildinizin nefes almasına engel olup açık gözeneklere yol açacaktır. Güneşe çıkarken mutlaka yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi kullanın.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.