Göz Çevresini Gençleştirmek

26.11.2016
454
Göz Çevresini Gençleştirmek
REKLAM ALANI

Makyajı yapmanızın amacı aslında bakışlarınızı daha canlı ve güzel göstermek değil midir? Öyleyse gözlerinize ve göz çevrenize çok önem vermelisiniz. Gözleriniz ne kadar genç görünürse o kadar etkileyici bakışlara sahip olursunuz. Bakımlı bir göz çevresi kat kat cilt makyajı yaptırmayı gerektirmez. Göz torbalarınız şiş değilse, göz altı morluklarınız yoksa ve kaz ayaklarınız aşırı kırışmamızsa bazen sadece rimelle bile çok hoş görünebilirsiniz. Bu yüzden sabırla ve düzenli bir şekilde göz çevrenize bakım yapmanız, bir gece dahi bile ihmal etmemeniz şart. Size vereceğimiz 5 öneri ile bakımlı göz çevresine sahip olabilir ve yaşıtlarınızdan her daim daha genç görünebilirsiniz. İşte göz çevresini gençleştirmek için 5 öneri!

1- Göz Altı Morlukları

Kan damarları cilt üzerinden göründüğü zaman cildin rengini olduğundan daha koyu görünmesine neden olabilir. Yaşınız ilerledikçe cildiniz de inceldiği için kan damarlarınız daha fazla gün yüzüne çıkarlar. Çoğu kadının muzdarip olduğu göz altı morluklarıyla günümüz teknolojisiyle kolayca başa çıkmak mümkün. Çok koyu göz altlarınız varsa kaliteli kapatıcılar ve yoğun kapatıcı özellikli kapatıcılar kullanın. Kapatıcının göz altlarınızda birikmemesi için kapatıcıyı sürdükten sonra transparan pudra sürmeyi unutmayın. Hafif göz altı morluklarınız varsa sadece fondöteninizle bile cildinizdeki renk tonu düzensizliğini giderebilirsiniz. Makyajla kamuflajın dışında evde olduğunuz günlerde göz altı morluklarınız için bakımlar yapmalısınız. Her sabah ve her akşam göz kremi kullanın. Eğer yaşınız 25’in altındaysa normal yüz nemlendiricinizle de idare edebilirsiniz. Yaşınız 25’in üzerindeyse göz çevreniz için ayrı ürünler kullanmanın vakti gelmiş demektir. Düzenli olarak göz kremi kullanırsanız, göz çevrenizi şişirerek kan damarlarınızın görünümünü hafifletebilirsiniz. Peki normal nemlendiricilerin göz kremlerinden farkı nedir? Göz kremlerinin dolgunlaştırıcılar açısından daha yoğun olması ve daha koyu kıvama sahip olmaları özellikleriyle, göz kremleri normal nemlendiricilerden daha fazla etki gösterirler. Gördüğünüz gibi yüzünüzü nemlendirmenizin yanında göz çevrenizi nemlendirmek çok daha önemli. Tabii göz kremi seçerken de çok dikkatli olmalısınız. Göz kreminizde su tutma özelliği olan hyaluronik asit gibi nemlendirici ajanların ve bitki kökenli nemlendiricilerin, cildinize uygun iyi yağların olmasına özen gösterin. Koyu halkalara karşı cilt aydınlatıcı özelliği olan kojik asit, C vitamini, arbutin, meyankökü (licorice) ekstresi veya alfa lipoik asit gibi maddeleri içeren ürünleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanında cildinizi içten de nemlendirmeniz şart. Günde en az 8 bardak su içerek vücudunuzun su dengesini koruyarak cildinizi içten de koruma altına almayı unutmayın. Düzensiz uyku saatleri olan kişilerde göz altı morlukları daha fazla olur. Günde en ez 8 saat uyku ve aynı saat aralıklarında uyku düzenine sahip olmalısınız. Ayrıca hastalıklarınızın dışında kendinizin neden olabileceği bu göz altı morlukları nedenleri arasında güneş ışınları, düzensiz beslenme, sigara ve alkol tüketimi olduğunu hatırlatalım.

REKLAM ALANI

2- Kazayağı (Göz Çevresi) Kırışıklıkları

Kaşlarınızı çattığınızda, gözlerinizi kıstığınızda ya da güldüğünüz zaman hemen göz çevreniz kırışır. Kolajen seviyesi düştüğünde, cildinizin altındaki dokular incelir ve çizgiler yerini daha derin kırışıklıklara bırakır. Bunun için cildinizin ihtiyacı olan bir kaç temel madde vardır. İlki retinol! A vitaminin bir türevi olan retinol; kolajen seviyesini artırarak ince çizgilerin görünümünü hafifleten bir maddedir. Retinol içerikli ürünler ile kırışıklarınızın görünümünü hafifletebilirsiniz. Fakat hassas cilt tipine sahip kişilerde retinol içeren ürünler batma ve kızarıklığa neden olabilir. Bu yüzden hassas bir cildinizin olduğunu düşünüyorsanız peptide içeren ürünler kullanmalısınız. Peptide de yine kolajen oluşumunu destekleyen bir proteindir. Ayrıca C vitamini ve yeşil çay gibi antioksidanlar cildin kolajen seviyesini korumaya yardımcı olurlar ve kırışıklıklara azaltmada etkilidirler. Günde 2 bardak yeşil çay tüketerek ve C vitaminli meyveler yiyerek cildinizi besleyebilirsiniz.

3- Sarkan veya Çöken Göz Kapakları

Kolajen, yağ ve elastin kaybı göz kapaklarınızın çökmesine ve sarkmasına neden olur. Bu aslında genetik bir problemdir. Kiminin göz kapakları 25’inde çökmeye başlar kimisinin 40’ından sonra. Tabii ki cilt bakımının da bunda payı büyük. Güneş ışınlarına maruz kalmak erken yaşlanmanıza neden olur. Bu yüzden her gün güneş kremi kullanmalısınız. Hiç bir göz kremi göz kapağı sarkmalarını engellemez. Ancak estetik yaptırabilirsiniz. Kaliteli bir makyajla sarkmaların görüntüsünü hafifletebilirsiniz. Öncelikle transparana yakın bir farla göz kapağınızı kaplayın. Koyu renk bir göz kalemi, göz farı ya da eyeliner ile gözlerinize ince ve kısa kuyruklu bir çizgi çekin. Simsiyah bir rimelle kirpiklerinizi gürleştirin. Yanaklarınıza allığınızı hafifçe uyguladıktan sonra elmacık kemiklerinizin üzerine bronzer sürün.

4- Gözlerdeki Şişlikler

Gözlerinizin her zaman şiş göründüğünü düşünüyorsanız bu sizin göz yapınızdan kaynaklanıyor demektir. Doğuştan genetik faktörlerle oluşan bu şişliklerin düzelmesi mümkün değildir. Sadece makyaj hileleri yaparak görünümünü hafifletebilirsiniz. Ancak gözleriniz zaman zaman şişiyorsa o zaman bir sorun vardır. Nedeni ise büyük olasılıkla vücudunuzun su tutmasıdır. Çok tuzlu yemekler yemek, gece geç yatmak, fazla alkol tüketmek gibi nedenler gözlerinizin şişmesine neden olabilir. Yüzünüzde cildinizin en ince olduğu kısım göz çevreniz olduğu için, en çok göz çevreniz su tutar. Sabah uyandığınızda yer çekimi yüzünden şişen gözleriniz öğlene doğru normale döner. Sabah kalkar kalkmaz şişliğin hafiflemesini isterseniz; soğuk çay poşetlerini ya da salatalık dilimlerini gözlerinizin üzerinde 5 dakika bekletebilirisiniz. Bekletme esnasında gözünüzün çevresindeki kemiklere nazikçe baskı uygulayın. Bu baskı sayesinde dolaşımı hızlandırarak fazla suyun atılmasını sağlarsınız. Soğuk kompres damarları daraltır ve eski haline dönmesini sağlar.

5- Sağlıklı Göz Çevresi

Son olarak özetlemek gerekirse, göz çevrenizin genç görünmesi için haftalık ve günlük bakımlarınızı düzenli yapın. Kaliteli bir nemlendiriciyi her gün kullanın. Her gece makyajınızı temizleyip yatın. Kat kat kapatıcılar sürmeyin. Likit yerine krem kapatıcılar tercih edin. Gözlerinizin kızarık görünmemesi için parlaklaştırıcı göz damlaları kullanabilirsiniz. Koyu renk farlar gözlerinizi daha karanlık ve daha küçük gösterir. O yüzden doğal tonlarda makyaj yapın ve göz içine beyaz, krem rengi kalemler çekin. Işıltılı altın rengi farlar da kullanabilirsiniz. Allığın üzerine bronzlaştırıcı sürerseniz gözlerinizin de parlamasını sağlayabilirsiniz.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.