Evinizde yapabileceğiniz rahat manikür yolları

28.04.2016
581
Evinizde yapabileceğiniz rahat manikür yolları
REKLAM ALANI

Merhaba sevgili site ziyaretçilerimiz,Bu gün sizlere evde yapabileceğiniz kolay manikür ve pedikür önerilerinden bahsedeceğiz.

Kışın soğuktan  rüzgardan çatlayan ve kuruyan eller, çizme ve çoraplarda tahrip olan  ayaklarınız için  artık bakım zamanı geldiyse, Size vereceğimiz  yöntemler yardımı ile yapabilirsiniz.

Öncelikle ellerinizi ve ayaklarınızı yıkayarak bakıma başlamalısınız.

REKLAM ALANI

Manikür ve pedikür yapmaya başlamadan önce sürdüğünüz  asetonla ojeyi iyicene temizlemeniz gereklidir.

Daha sonra bir  törpü yardımıyla tırnak uçlarınızı törpüleyin. Törpü yapmayı güzel yapıp yapmadığınızı anlamak için, tırnaklarınızı eski bir naylon çorabın üzerinde temas ettirin. Eğer tırnaklarınız naylon  çoraba ilişmiyor sa, başarılı oldunuz demektir.

Tırnak diplerinize yumuşatıcı bir krem sürün ve birkaç dakika bekletin. Daha önce hazırlamış olduğunuz  sıcak su kabına ellerinizi ve ayaklarınızı sokun ve tırnak diplerindeki etlerin yumuşayana kadar bekletin..

10 dakika sonra sıcak sudan  çıkartın. Tırnak etrafındaki ölü deriyi, manikür setindeki uzun çubuk yardımıyla hafif geriye doğru it ekleyin. Eğer halk dilinde tabir edilen tabirle şeytan tırnağınız varsa, dibinde dikkatlice kesin.

En son  olarak ta ellerinize nemlendirici bir kremle masaj yaparak manikürünüzü tamamlayabilirsiniz.

Sevdiğiniz  french manikürü de evde rahatça yapmakta mümkündür ,Bu işlem için önce  tırnaklarınızı ojeye hazır yapmalısınız. Sonrasında beğendiğiniz   markanın beyaz renkli bir ojesini avuç içinize fırça yardımıyla enine doğru sürün.

Sonrasında tırnağınızın ucunu avucunuza sürdüğünüz ojeye çok sert olmayacak şekilde bastırın ve soldan sağa doğru sürtün. Bu işlemi tüm tırnaklarımıza sırayla  yapın ve ardından tırnaklarınızın kurumasını bekleyin.

Son olarak şeffaf yada  beyaz ojenizi tırnaklarınıza  fırça yardımı ile sürün. İşte evinizin güzelliğinde ve lezizliğinde  kısa sürede yapabileceğimiz french manikürünüz hazır.

Eğer pedikür de yapıyorsanız, işiniz henüz bitmedi. Ponza taşı törpüsünü ayaklarınızın topuk kısmına doğru yapın. Güzelce  temizlediğiniz ayaklarınıza ayak losyonu veya nemlendirici kremlerinizden  sürün. Son  olarak da istediğiniz bir renkteki ojeyi tırnaklarınıza sürerek pedikürünüzü tamamlayın.

 

UNUTMAMANIZ GEREKEN BİR ŞEY DAHA VAR

 

Doğal manikür uygulaması  için yapmanız gereken badem yağını bir çay kaşığı bal ile karıştırın ve ellerinize uygulayın.

Tırnaklarınıza limon sürerseniz, daha parlak görünüme sahip olurlar.

Ayak topuklarınız sertlik varsa, vazelin sürün ve pamuklu çorap giyerek birkaç saat bekletin. Vazelin sürdüğünüzde  ayaklarınız dahada  yumuşak olur.

Ayak kokusunu gidermek için, çorap giymeden önce ayaklarınıza pudra sürün.

 

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.