Bel inceltme yöntemleri

11.05.2016
623
Bel inceltme yöntemleri
REKLAM ALANI

Belinizi saran yağ kütlelerinden kurtulmak ve güzel bir görünüme sahip biz insanların en çok istediği isteklerden birisidir,Bunların olabilmesi için günlük hayatımızda yapacağımız egsersizlerin önemi oldukça fazladır.Bizde arkadasca.net ailesi olarak sizlere yapabileceğiniz egsersiz hareketlerini paylaşacağız.

 

Bel inceltme refleksi : İngilizce adı (Leg circles) olan bu hareketin yapılması şu şekildedir.

REKLAM ALANI

Bu egzersizde, bacak kaslarınız çalışırken karın ve bel bölgesi kaslarınız da harekete dahil olur. Oldukça güzel ve basit bir harekettir.

Sırtüstü yatın, sağ bacağınızı kırıp, dizinizi karnınıza doğru çekin ve sonra bacağınız dümdüz ve ayak parmak ucunuz tavana gelecek şekilde bacağınızı yukarı doğru kaldırın. Ayak parmak ucunuzla tavanda küçük daireler çizdiğinizi düşünün. 10. daireyi tamamladığınızda durun ve ters yönde 10 daire daha çizin. Aynı hareket setini diğer bacağınızda da yapın.

Bu hareket esnasında karın kasları kontrolünüz tam olmalı ve çok büyük daireler yerine küçük daireler çizerek kalçanızın sağa sola hareketlerle devrilmesini  mutlaka engellemelisiniz.

 Bel inceltme hareketi : İngilizce adı (Plank) olan hareket şu şekildedir.

Plank, klasik bir pilates egzersizidir. Karın ve bel bölgesi kasların çalışmasına yardımcı olur.

Yere diz çöküp elleriniz omuzlarınızın altında olana kadar ellerinizle ileriye doğru yürüyün. Vücudunuzun tüm ağırlığı elleriniz ve dizlerinizin üzerinde olacak şekilde, karnınızı içeride tutmaya çalışıp 5’e kadar sayın. Bu harekete push-up hareketi dahil edilebilir. Aynı pozisyonda kollarınızı kırıp gövdenizi yere hafifçe yaklaştırın ve sonra ellerinizle yeri iterek dirseklerinizi düzleştirip gövdenizi kaldırın.

Bel inceltme hareketi : İngilizce adı (Saw) olan hareket şu şekildedir.

Bu hareket, klasik crunch hareketindeki gibi yere sırtüstü yatmaya gerek duymadan karın ve bel bölgesindeki kaslarınızın çalışmasını ve güclenmesine yardımcı olur.

Yere oturup bacaklarınızı kalça mesafesinden biraz daha fazla ayrı olacak şekilde aralıklı ve öne uzatın. Sağ eliniz sol ayak parmaklarınıza değecek şekilde eğilin, tekrar düz oturur pozisyona dönün, sonra sol eliniz sağ ayak parmaklarınıza değecek şekilde omurganızı döndürüp eğilin.

Lütfen Unutmayın!

Bu egzersiz hareketlerini 10 kez ve hiç ara vermeden yapın. Her 10 tekrarlık setin arasında 1 dakika dinlenerek 3 set tekrar yapın. Unutmayın ki yaptığınız egzersizlerden hızlı ve sağlıklı bir netice almak istiyorsanız beraberinde mutlaka amacınıza yönelik bir beslenme programı uygulamalısınız.

 

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.