Donald Trump’ın İnanılmaz Serveti

09.11.2016
745
Donald Trump’ın İnanılmaz Serveti
REKLAM ALANI

ABD’de başkanlık yarışı sona erdi. Cumhuriyetçilerin aday adayı işadamı Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nin 45. Başkanı seçildi. İşte gayrimenkul zengini işadamı Trump’ın serveti:

Donald Trump’ın serveti!

ABD’de başkanlık yarışı sona erdi. Cumhuriyetçilerin aday adayı işadamı Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nin 45. Başkanı seçildi. İşte gayrimenkul zengini işadamı Trump’ın serveti:

REKLAM ALANI

ABD’nin 45. Başkanı işadamı Donald Trump oldu. Cumhuriyetçilerden Trump, ABD Federal Seçim Komisyonuna (FEC), kişisel gelirinin 190 milyon dolar artış gösterdiği bildirilirken, kişisel kazancının da 557 milyon doların üzerinde olduğunu açıklamıştı.

Geçen yılın temmuz ayında ibraz edilen beyandan bu yana Trump’ın net servetinin de arttığına işaret edilen açıklamada, işadamının servetinin 10 milyar doların üzerinde olduğu iddia edilmişti.
“Le Figaro” gazetesi, Meksika sınırına duvar örülmesi, Müslümanlara Amerika’nın sınırlarının kapatılması gibi sivri söylemleriyle dikkat çeken Trump’ın sahip olduğu gayrimenkullerin dökümünü çıkardı.

Buna göre kendisi henüz 25 yaşındayken 500 bin dolar gibi sınırlı bir yatırımla, aile şirketinin portföyündeki 1.200 daire için yüzde 34’lük kiralanma oranını iki yılda yüzde 100’e çıkarmayı başardı.
1983 yılında, 37 yaşındayken de ilk gökdeleni olan, New York’taki dillere destan Trump Tower’ı inşa etti.

Ardından Trump World Tower, Şikago’daki Trump International Hotel and Tower, Las Vegas’taki Trump Hotel gibi geniş bir yelpazeye yayılan gayrimenkulleriyle muazzam bir servet oluşturdu.
Donald Trump 4,5 milyar dolarlık bir servetin sahibi; Donald Trump ise servetinin 10 milyar dolar olduğunu söylüyor. Bununla birlikte aşağıda da görüleceği gibi, Trump’ın başarısız olduğu bazı girişimleri de var.

İşte Donald Trump’ın sahibi olduğu emlak portföyünde bir tur:

9_d

TRUMP HOTEL LAS VEGAS

Otel ve konuttan oluşan Trump Hotel Las Vegas, 64 katlı ve 200 metre yüksekliğinde; kumarhaneler şehrinin en yüksek binası olarak biliniyor.
11_d

TRUMP INTERNATIONAL HOTEL AND TOWER, ŞİKAGO

12_d

423 metre yüksekliğindeki bu bina ABD’nin üçüncü en yüksek binası.

13_d

TRUMP WORLD TOWER, NEW YORK

14_d

BM binası yakınlarındaki Trump Tower 72 katlı.

15_d

TRUMP TOWER, NEW YORK

16_d

New York’taki Trump Tower, Donald Trump’ın 1983 yılında inşa ettiği ilk gökdelen.

17_d
TRUMP PALACE, UPPER EAST SIDE-MANHATTAN

Washington’da Donald Trump’a ait bu lüks otelin bu yıl açılması bekleniyor.
19_d

CASINO TRUMP PLAZA, ATLANTIC CITY

Donald Trump, Manhattan 5. Cadde’de bulunan Trump Tower’ın çatı katında yaşıyor.
27_d

Trump Tower’daki evinde kapılar altın ve elmastan yapılmış. Evin içinde fıskiye, resimlerle süslü bi tavan ve ihtişamlı bir avize bulunuyor.
28_d

Trump, New York’tan sıkıldığında 100 milyon dolarlık Boeing 757’sine atlıyor ve diğer bir konağına geçiyor.

Trump’ın jetindeki yolcu emniyet kemerleri de tabii ki altın kaplama.
31_d

Donald Trump uçmadığı zamanlarda en lüks araçlarla geziyor.

1985’te Palm Beach’ten 10 milyon dolara 17 dönümlük arazi alan Trump, burayı Mar-a-Lago isimli özel kulübe dönüştürdü.
Palm Beach’teki konak Marjorie Merriweather Post tarafından 1924 yılında inşa edildi.Trump özel bir kulübe dönüştürmeden önce burada 10 yıl yaşadı.
58 odalı, 33 banyolu ve 12 şömineli konağın 3 tane de bomba sığınağı bulunuyor.
1995 yılında New York Seven Springs’te kendisi, eşi Melania ve oğlu Barron için 213 dönümlük arazi satın alıp 39 bin metrekarelik banliyö inşa ettirdi.
Trump yakın zamanda bir arazi için 7.5 milyon dolar ödedi. Burayı golf sahası olarak kullanmayı düşünen Trump’a yerel halktan tepki geldi.

Orange County Choppers adlı motosiklet kulübünün üyesi olan Trump’ın 24 ayar altın motosikleti bulunuyor.
2011 yılında Trump üzüm bağı ve şaraphane’yi 6.2 milyon dolara aldıktan sonra üzerinde bulundukları 23 bin dönümlük araziyi de 6.5 milyon dolara satın aldı.

Resesyondan önce üzün bağı 70 milyon dolar değerindeydi, yani Trump çok büyük kar etti denilenilir.
Üzüm bağının bulunduğu yerdeki konakta 45 oda, sinema salonu, at ahırı ve misafir evi bulunuyor.
Oğlu Eric’e göre, Virginia’nın en büyük bağı olan alanı babası elinde sonunda satacak. daha komik olanıysa Trump alkol kullanmıyor.
Donald bu yıl Sikorsky S-76’sını yenilemeye verdi. Helikopterin yenilenmesi 750 bin dolar tutarken, tasarıma bolca 24 ayar kaplama dahil edildi.
Şirketleri birçok kez iflasını açıklarken Trump, her seferinde yeniden toparlanmayı başardı. Forbes dergisine göre 3.7 milyar dolar serveti olan 1946 doğumlu Donald Trump, ilk iflasını 1991 yılında yaşadı.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.