Sohbet Chat Makalesi

07.12.2016
768
Sohbet Chat Makalesi
REKLAM ALANI

Sohbet insanların iletişim kurma birbiriyle etkileşimini sağlama yöntemidir. Bu nedenledir ki sohbet etme ile kaliteli sohbet arasında dağlar kadar fark vardır.

Sohbet ve kaliteli sohbet ne demektir ?

Sohbet insanların her hangi bir konu içinde üslup farkı gözetmeden bir konu hakkında yorum yapma tartışma yada şaka ve esprili amaçlı kurulan cümleler bütünüdür Kaliteli sohbet ise belirli adap içerisinde sevgi saygı çerçevesinde kişiye hayata yeni bir bakış açısı sağlayan espri ve algı gücüne farkındalık kazandıran sohbete kaliteli sohbet denir .

REKLAM ALANI

Sohbet ile kaliteli sohbette ki kalite arasındaki fark nedir ?

Sadece amacı Sohbet olan bireyler sohbet ederken zamanı etkili şekilde kullanmazlar boş vakitlerini sohbetle değerlendiklerini zannederler ama pek sanıldığı gibi değildir. Yapılan araştırmalarda sohbette çok uzun saatlerce iletişim kuramayan bireylerdense kısa net anlaşılır biçimde sen yerine ben dili kullanarak empati yeteneği güçlü bireylerin sosyal ilişkiler de daha başarılı olduğu bu tür sohbetlerin dava verimli olduğu kanıtlanmıştır. Boş vakitleri sohbetle değerlendirmek istiyorsak sohbette kaliteyi yakalamak şarttır.

Sohbetteki kalite nasıl artar ?

Öncelikle sohbet kendi kendine yön verebilen bir eylem değildir burada şahıs ,bilgi, kültür seviyesi çok önemlidir. bunlar sohbetin standartlarını ve gidiş yönünü oldukça etkileyecektir. Sohbet şahıslar arasında gerçekleşeceği için sohbette saygı kişilerinin birbirine duyduğu saygıyı temsil eder. Sohbet ederken iyi bir konuşmacı olmanın yanında iyi bir dinleyicide olmak gerekir. Bu gibi durumlarda göz kontağı kurularak kişiye can kulağıyla dinlediği hissi verilmeli önemli olduğu hissetirilmedir. Böylelikle kaliteli ve sağlıklı iletişim kurulmuş olur. Arkadasca.net Ailesine Hosgeldiniz. Sohbete Giris Yapıp Yeni İnsanlarla Tanısabilirsiniz.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.