Skype Sohbet Nedir

08.11.2016
468
Skype Sohbet Nedir
REKLAM ALANI

Merhaba arkadaşlar,
Size skype hakkında bildiğiniz veya bilmediğiniz her şeyi paylaşalım.

Skype Nedir?

Skype, internet üzerinden yazılı iletişim ve telefon görüşmesi yaplıabilen bir yazılımdır.

REKLAM ALANI

VoIP (Voice Over Internet Protocol) teknolojisini kullanır. Yazılımın geliştiricileri tarafından kodlanmıştır. Özellikle Amerikalıların çok ucuza konuştuğu bu yazılımla dünyada milyonlarca insana internet veya telefonla konuşma imkânı sağlamaktadır. Ekim 2005’te E-Kolay’ın başlattığı kampanyada Skype, eBay tarafından 2,6 milyar dolara satın alınmıştır. 10 Mayıs 2011’de Microsoft’a 8,5 milyar dolar karşılığında satılmıştır.

Skype Nasıl Kullanılır?

Öncelikle http://skype.com/tr/ adresinden skype’ ı indiriyoruz. İndirdiğimiz dosyaya tıklayarak çalıştır deyip kuruyoruz. Kurulum bitince de (varsa) hesabımızı girip eğer yoksa da yeni bir hesap açarak skype’a bağlanıyoruz. Bağlandıktan sonra ses, görüntü denemesi yapıp ayarlarınızı oluşturun.
Ardından yandaki görselde işaretlenmiş ikona tıklayarak ya da sol üstteki kişiler sekmesinden kskype_nedirişi ekle diyerek görüşmek istediğimiz kişileri ekliyoruz.

Eklediğiniz kişiler sağ alt tarafta alt alta listelenirler. İsmin üzerine tıklayarak konuşma başlatılabilir, grup konuşması başlat diyerek kalabalık bir görüştürme oluşturulabilir ya da başkalarından görüşme daveti geldiğinde yanıtla diyerek görüşmeye katılabilirsiniz.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.