Tarçın Çayı

15.01.2016
578
Tarçın Çayı
REKLAM ALANI

Aynı adlı ağacın kabuğundan elde edilen tarçın bir bütün olarak kabuk şeklinde ya da toz şeklinde bulunabilir. Bilimsel adı Cinnamonum verum olan tarçının 100’den fazla türü bulunmaktadır. Cinnamonum verum dışında en yaygın olarak kullanılanları Cinnamonum zeylanicum – Seylan tarçını ve Cinnamomun aromaticum – Çin tarçını’dır. Tatları ve kokuları oldukça yakın olan bu türler arasında Seylan tarçını daha rafinedir, daha pahalıdır ve daha zor bulunur.
Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan en eski baharatlardan biri olan tarçın geleneksel olarak sindirim sistemi bozuklukları, ishal, adet öncesinde ya da sonrasında oluşan ağrıları hafifletmek için kullanılır. Son yıllarda tarçının şeker hastalığı üzerindeki olumlu etkisi üzerine araştırmalar yapılmaktadır.Tarçının yararları saymakla bitmiyor.
Kan dolaşımını artırır. Soğuk algınlığı belirtilerini azaltır. Mide rahatsızlıklarını hafifletir. Kilo vermeye yardımcı olur. Kan şekerini düzenler. Mide ağrılarına iyi gelir. Anti bakteriyel özelliği ile enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.