Sigarayı bırakınca neden kilo alırız?

20.05.2015
883
Sigarayı bırakınca neden kilo alırız?
REKLAM ALANI

Sigaranın bağımlılık yaratıcı etkisinden dolayı gün içerisinde çoğu kişinin aklına yemek yemek gelmez.Hatta yapılan aile toplantılarında  ya da iş yemeklerinde bir an önce yemek masasından kalkıp sigara içme isteği uyanır.Sigara bir çok kişide öğün yerine geçer, bırakıldığı andan itibaren sigaranın yarattığı boşluğu doldurmak için yemeğe ağırlık verilir.Dolaysıyla kişide kilo alımı hızı artar.Sigarayı bırakmak sağlınız için alabileceğiniz en güzel karardır.Şimdi bu dönemi kilo almadan nasıl geçirebileceğinize dair bilgiler sunacağım.

  1. Sigara istediğiniz kaldırmak için yemek yedikten sonra masanızı terk edin
  2. Sigaranın yerine tatlı gibi kalorili yiyeceklerin yenilmesi engenlemeli.Belki yemekten sonra şekersiz bir ciklet çiğnebilir.
  3. Sigarayı bırakan kişi durumu kabullenene kadar sinirli olur.Gerginliği artar kafeinli içeceklerden uzak durmalı.
  4. Çay ve kahve yerine su,ayran, süt veya meyve suyu tercih edilebilir.Tabii içerdiği kalori bakımından fazla olan meyve suyu yerine meyve tercih etmeliyiz.Sigarayı bırakan bir çok kişide kabızlık sorunu meyve yiyerek bu sorunlarıda azaltmış olabiliriz.

5. Alkol alışkanlığı olanlarda sigarayı bıraktıktan sonra hem alkol hemde çerez ve meze tüketiminin arttığını görüyoruz.Kilo alımını en önemli nedenlerinden biriside bu

Sizlerle paylaşmış olduğum sigara ile alakalı kilo neden alırız başlıklı bu makalemi sizlerin bilgi alması açısından yetersiz geldiyse GOOGLE‘DEN daha detaylı ve sizlerin daha bilgili olması açısından arama yapabilirsiniz.

REKLAM ALANI

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar
  1. Su dedi ki:

    O yüzden sigarayı bırakmak istemiyorum:)

  2. İsim yazmayan dedi ki:

    Sigarayı bırakmak aslında çok güzel birşey ama kilo kontrolü de gerekli birşey. sonuçta herşeyin fazlası zarar ( :