Lazer ile Çil Tedavisi Uygulaması

24.11.2016
1.059
Lazer ile Çil Tedavisi Uygulaması
REKLAM ALANI

Daha çok beyaz tenli kişilerde görülen çiller bazı kadınlar tarafından sevilmezken bazı kadınlar tarafından ise oldukça masum bir görüntü olduğu düşünülür. Umarım sen de çillerini sevenlerdensindir. Fakat çillerinden kurtulmak istiyorsan da fazla dert etme. Çünkü günümüz teknolojisi çilleri yok etmek için oldukça gelişti.

Öncelikle iki çeşit çil olduğunu bilmen gerekir. Bu çiller çoğu zaman birbirine karıştırılır. Yapılan araştırmalara göre çil oluşumunun kökeninde bir takım kalıtsal etkilerin olduğu ortaya çıkmıştır. Tıp dilinde çil lekelerine Efelit (Ephelitis) denir. Bunlar aslında leke değildir. Bu çiller aslında doğuştan vardır ve güneş ışınlarına maruz kalmasıyla daha da belirgin hale gelerek koyulaşır. Kış mevsimine geçişte bile kaybolmayan bu çiller yaşlanmayla birlikte kaybolmaya başlarlar. Bu çillere sahip olan kişiler hassas ciltlere sahiptir ve kendilerini güneşe karşı korumaları dışında tedavi yöntemi önerilmez.

Güneş ışınlarının cildinde oluşturduğu lekelere ise Lentigo denir. Bu güneş çillerinin nedeni melanosid adı verilen ve ciltte melanin pigmenti üreten hücrelerin cildin belirli bölgelerinde yoğunlaşmasıdır. Güneş ışığının az olduğu kış aylarında bu hücrelerin melanin pigmenti üretimi en az seviyeye düşer. Güneşin ortaya çıkmasıyla efelit çiller daha belirgin ve koyu hale gelir. İşte bu iki çeşit çillerle de savaşabilmek için bir çok yöntem geliştirilmiştir.

REKLAM ALANI

Bitkisel yöntemlerin uzun uğraşlar istemesi nedeniyle sen de pek çok kadın gibi kimyasal yöntemlere yönelebilirsin. Öncelikle kimyasal yöntemlerle çilleri yok etme tekniklerinden bahsedelim.

1- Renk Açıcı (Aydınlatıcı) Kremler: Eczanelerde ya da kozmetik mağazalarında çok çeşitli renk açıcı kremler satılmaktadır. Bu kremler hem doğal çiller hem de güneş çilleri üzerinde etkilidir. En iyi sonuç için her gün uygulamak gerekir. İçerinde meyan kökü ya da aloe bulunan kremler cilt rengini zarar vermeden açmaya yardımcı olurlar. Fakat bazı kremlerin içinde hidrokinan ve oksibenzon denilen kimyasallar bulunmaktadır. Bu maddeler lekeleri açarken cilde zarar da verirler. Bu yüzden bu maddeleri içeren kremler kullanılmadan önce cildinin hassas olmayan bölgesinde test ettikten sonra kullanmaya karar vermelisin.

2- Mikrodermabrazyon: Bu yöntem küçük zerrecikler halinde uygulanarak cildin üst tabakasının soyulması işlemidir. Bir kaç seansta hem doğal hem de güneş çillerinin renginin açılmasını sağlar.

3- Kimyasal Peeling: Cildin üst tabakasını soymak için yapılan diğer işlemlerden biridir. Adı üzerinde kimyasal olduğu için çok sık uygulanmamalıdır. Kimyasal peelingin 3 farklı derecesi vardır. Yüzeysel soyma, alfa ya da beta hidroksi asit içerenler cildin üst tabakasını soyar. Trikoloraktik asit içerenler cilt derinine nüfus ederek daha fazla soyulmasını sağlayan orta soyma işlemidir. Triklorasetik asit ya da fenol içeren derin soyma işlemi ise en koyu renk lekeler için uygulanır. Kimyasal peeling uygulamasından sonra prosedüre göre 2-3 gün süren iyileşme süreci yaşanacaktır.

4- Lazer: Ve asıl konumuz olan lazer yöntemi. Lazer ile çillerin alt kısmındaki kan damarları yakılarak çillerin görünümü azaltılır ya da tamamen yok edilir. Prosedüre göre lazerin uzun süreli zararlı etkileri bulunmamaktadır fakat geçici morarma, kızarıklık ya da kabarıklık olabilir. Lazer tedavileri 3 ile 15 dakika arasında seanslar halinde yapılır. Uygulamadan önce acı hissedilmemesi için soğutucu sprey kullanılır.

“Çil tedavisinde hangi lazerler kullanılır?” diye merak ediyorsan cevabı aşağıdaki listede.

• KTP Lazer 532 nm

• IPL (430-1100 nm)

• Alexandrite Lazer 755 nm

• Erbium Lazer

• CO2 Lazer

• Fraksiyonel Lazerler

“Lazerle Çil Tedavisi Kaç Seans Yapılmalıdır?” da tabii ki merak edilen sorular arasında yer alıyor. Aslında seans sayısı ve dolayısıyla sana çıkacak masraf gittiğin güzellik merkezinde kullanılan lazer ve ışık sistemine göre değişiyor. Ortalama 4 seans sonunda çillerde genelde gözle görülür bir fark oluyor. Çillerinin azalma durumuna göre tedaviye devam ediyorsun.

Şunu da unutmamak gerekir ki; çil tedavileri açık tenli kişilerde ve koyu renkli çillerde daha başarılıdır. Çillerin rengi açıldıkça lazerin çili yakalaması azaldığı için başarı oranı düşer. Ancak yine de açık tenliysen ve açık renk çillerin varsa lazer tedavilerini deneyebilirsin. Lazerle çil tedavisinde koyu tenlilerde koyu renkli çillerde de iyi sonuçlar alınabilir. Ancak koyu tenli biriysen ve açık renkli çillere sahipsen lazer tedavisinden uzak durmanda fayda var. Çili yakalamak için yüksek dozlarda atılan lazerler cildini yakabilir. Daha kötü bir cilde sahip olabilirsin. Bu nedenle lazerle çil tedavisi yaptırmak için gideceğin yeri çok iyi araştırmalısın. Uygulama esnasında çok dikkatli olunmalı. Eğer bir gelişme olmazsa lazer tedavisi sona erdirilerek cilt yenileme yöntemler ile cildini aydınlatmayı tercih etmelisin.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.