Kanser karşı iyi gelen 15 besin sıraladık

31.03.2016
569
Kanser karşı iyi gelen 15 besin sıraladık
REKLAM ALANI

1-Kara üzüm: Çekirdeği ve kabuğuyla beraber tüketildiğinde içeriğindeki resveratrol ile kanser yapıcı bileşikleri yok edici özelliğe sahiptir. İnsan vücudunda kanser dokularının oluşumunu ve gelişimini engellemektedir.Hergün biraz mutlaka tüketilmelidir.

2-Sarımsak: Selenyum içeriği çok yüksek olan sarımsak mide, göğüs, bağırsak, cilt ve prostat kanserlerinde tümörlerin oluşmasını ve gelişmesini engellemektedir. Zeytinyağı içinde ezilerek veya çiğ şekilde tüketilmesi en çok faydalı olan tüketilme yöntemidir.

3-Zerdeçal: Karaciğer, akciğer, kolon, mide,gögüs, yumurtalık, beyin ve lösemi gibi pek çok kanser  türünde tümör hücrelerinin büyümesini engellemektedir. Kanser hücrelerinin yaşamasını sağlayan enzimin aktivitesini azaltır. Safra arttırıcı etkisi nedeniyle safra taşı olan kişilerde kullanılmamalıdır.

REKLAM ALANI

4-Havuç: Betakarotenden zengin olan havuç prostat, ağız, yemek borusu ve mide kanserine karşı koruyucu etkisi cok fazladır. Havuç suyu şeklinde de tüketilebilir.

5-Domates: Domatesin içinde bol miktarda bulunan likopen, DNA hasarını engelleyerek kanser olma riskini azaltmaktadır. Özellikle akciğer, kolon ve meme kanserlerinde çok etkileyici ve önleyicidir.

6-Yeşil çay: İçeriğindeki kateşinler antioksidan etkisine sahiptir. Özellikle kolon kanseri riskini azaltma ve ortadan kaldırma konusunda etkilidir. Günde 2 fincan şekersiz yeşil çay içilmesi küçük hücreli akciğer, pankreas, özefagus ve ağız kanserlerinin oluşumunu önlemeye yardımcıdır.

7-Ananas: Ananasın içerdiği “bromelain” maddesi özellikle akciğer, bağırsak, yumurtalık ve cilt kanserlerinde tümörlü hücrenin büyümesini engellemektedir.

8-Balık: A,D,K ve B grubu vitaminler açısından zengindir. İyot, selenyum, fosfor, magnezyum ve çinko bakımından da iyi bir kaynaktır. Özellikle somon gibi omega-3 içeriği yüksek olan balıklar kansere karşı koruyucudur. Haftada 2 kez tüketilmesi önerilmektedir.

9-Çörek otu: Akciğer, baş-boyun, kolon, karaciğer, lösemi, lenfoma, pankreas, prostat ve yumuşak doku kanserlerine karşı koruyucu etkiye sahiptir. Vücutta mikrop veya tümörle mücadele eden hücrelerin sayısını arttırmaktadır.

10-Kuru baklagiller: Mercimek, nohut, kuru fasulye ve barbunya iyi lif kaynaklarıdır. Özellikle bağırsak kanseri için koruyucudur. Vücuda zarar veren maddelerle savaşırlar ve kan dolaşımına yardımcı olurlar. Haftada 2 kez tüketilebilir.

11-Kırmızı biber: C vitaminini en çok içeren sebzelerden birisidir. Antioksidan bir vitamin olan C vitamini kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

12.Soğan: Bol miktarda A, B ve C vitaminleri, fosfor, iyot ve kükürt içerir. Özellikle kolon kanserine yakalanma riskini azaltır. Doğal antibiyotik özelliğiyle bağırsak ve karaciğeri temizlemekte çok etkilidir.

13.Fındık: E vitamini açısından zengin bir besin kaynağıdır. Tümör büyümesini engelleme ve kanserli hücrelerin kendilerini yok etmeleri; yani apoptosis sürecini başlatır. Kolon, prostat ve göğüs kanserleri üzerinde önemli rol oynamaktadır. Her gün en fazla 1 avuç fındık tüketilebilir.

14.Yoğurt: Yoğurdun içerdiği probiyotik bakteriler vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede çok etkilidir. Özellikle kolon, mide, akciğer ve meme kanserlerine karşı koruyucudur.

15.Brokoli: Lif, A ve C vitaminleri, folik asit ve kalsiyum gibi beslenme açısından zengin olan birçok fayda sağlamaktadır. Ayrıca brokoli, glukosinolat içermektedir ve vücutta meydana gelen zararlı maddelerin etkisiz hale dönüştürülerek böbreklerden atılmasını sağlamaktadır. İdrar yolları, kolon, akciğer, göğüs ve rahim kanserine karşı korumada çok etkildir. Yemeklerde, salatalarda çiğ veya buharda pişirilerek tüketilebilir.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.