Türk kahvesinin telvesinin faydaları

27.04.2016
814
Türk kahvesinin telvesinin faydaları
REKLAM ALANI

Biz Türk’lerin en çok sevdiği sıcak içecek türlerinden birisi olan türk kahvesi, Türkler tarafından keşfedilmiştir.kahve hazırlama ve ve özgü pişirme metodudunun adıdır. Özel bir tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi, servis edilişi ile  kendine özgü bir kimliği ve adeti varır vardır. Telvesi ile ikram edilen tek kahve türk kahvesidir. Günlük hayatın vazgeçilmezlerinden birisi olan Türk kahvesi faydalarıyla birçok konuda bizlere yardımcı  oluyor.

TÜRK KAHVESİ İLE AHŞAP MOBİLYALARINIZI KORUYABİLİRSİNİZ

Kahve sayesinde, özellikle ahşap desenli mobilyaları daha uzun süre ve iyi koşullarda koruyabilir ve daha uzun süre kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Çekilmiş kahve çekirdekleri veya telvesiyle ahşap mobilyanızın yüzeyini bir bez yardımıyla iyice ovun. Mobilyanız ilk alındığı  gibi ışıl ışıl olacaktır.

REKLAM ALANI

TÜRK KAHVESİ İLE ODANIZI MİS GİBİ KOKMASINI  SAĞLAYABİLİRSİNİZ

Bir naylon poşetin veya delikli bir bezin içersine kahve telvesi veya çekirdeklerini koyup, bu karışımı havasını değiştirmek istediğiniz odaya bırakmanız yeterli olacaktır.
Ayrıca kahveye, aromatik yağlar veya meyve kabuğu rendelerini de ekleyip, daha güzel ve doğal kokular elde edebilirsiniz.

 

EVDE ÇİÇEKLERİNİZE GÜBRE OLARAK KAHVE TELVESİ KULLANABİLİRSİNİZ

Kahve telvelerini bitkiler için gübre olarak kullanabileceğiniz biliyormuydunuz? İşte size bu sorunun yanıtı; çiçeklerinizin dibine dökebilirsiniz. Kahve telvesi sayesinde fidelerinize nitrojen desteği sağlamış olursunuz.
Telvenin böcek ve salyangozları uzak tuttuğunu da sizlere bahsetmeden geçemiyeceğim.

 

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.