KPSS sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?

17.11.2016
545
KPSS sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir?
REKLAM ALANI

KPSS sınav giriş yerleri nasıl öğrenilir? 20 kasım KPSS sınav giriş belgesi çıkarma işlemi

KPSS sınav giriş belgesi ÖSYM’den nasıl çıkarılır soruları gündemde kalmaya devam ediyor. Sınav hazırlıklarını tamamlayıp sınava nerede gireceklerini araştıran adaylar, sınav giriş belgesi çıkarma işlemlerinin nasıl yapılacağını merak etti. İşte KPSS sınav giriş belgesi çıkarma ve sınav yeri öğrenme işlemi

KPSS giriş belgesi çıkartmak isteyen adayların son günlerde sıkça yaptığı “sınav yerimi nasıl öğrenebilirim” sorgusu eğitim dünyasının gündemindeydi. KPSS sınav giriş belgesi çıkarmak isteyen adaylar ÖSYM İnternet sitesine yönlendirildi. Peki sınavda adayların yanında bulunması gereken en önemli belgelerden birisi olan KPSS sınav giriş belgesi nasıl çıkartılır? İşte konuyla alakalı detaylı bilgiler.

REKLAM ALANI

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ÇIKARTILIR?

KPSS sınav giriş belgesi çıkartma işlemleri ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden erişime açık halde devam ediyor. Sınav giriş yerlerini öğrenmek ve girş belgesini çıkartmak isteyen adayların ÖSYM aday işlemleri şifresi ve T.C kimlik numaraları ile bu linke tıklayarak giriş yapmaları gerekmektedir. Girişin ardından sayfadaki yönergeleri takip ederek sınav giriş belgesi yazıcısı olan bir bilgisayar aracılığıyla kolaylıkla çıkartılabilir.

BU YIL SINAVA 3 MİLYON 500 BİN ADAY BAŞVURDU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2017 bütçe sunuşu kitabında ÖSYM’nin çalışmalarıyla ilgili bilgilere yer verildi.

Buna göre ÖSYM, her yıl 8 bin 750 başvuru merkezinden başvuruları alıp 175 sınav koordinatörlüğü eliyle birçok sınav gerçekleştiriyor.

ÖSYM bünyesinde 2016 yılı içinde bugüne kadar yaklaşık 10 milyon 500 bin adayın katıldığı 53 sınav yapıldı. Yıl sonu itibarıyla bu sayı yaklaşık 14 milyon 500 bin adayın katıldığı 65 farklı sınav şeklinde gerçekleşecek.

Bütçe sunuşunda, 20 Kasım’da yapılacak olan KPSS Ortaöğretim sınavına yapılan başvurulara ilişkin de bilgi verildi. Bu kapsamda, sınava yaklaşık 3 milyon 500 bin aday katılacak. Bu sayının ÖSYM’nin şimdiye kadar aynı günde ve tek oturumda yapacağı en büyük sınav niteliğinde olduğu belirtildi.

BU KURALLARA UYMAYANLARIN SINAVI GEÇERSİZ SAYILACAK

Sınav süresince adayların;
*konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,
*salondaki görevlilere soru sormaları,
*kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaları,
*müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,
*soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları
*birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,
*sınav süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları,
*sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri,
*sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır

SINAV HAKKINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Adaylar, sınav salonuna ilgili sınava ait Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanları/pasaportları kontrol edilerek alınacaklar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtulacaklardır. Yerine oturan aday Sınava Giriş Belgesi ile
nüfus cüzdanını/pasaportunu sırasının üzerine koyacaktır.

Salondaki görevliler ilk iş olarak adayların kimlik kontrollerini tek tek yapacaklardır. Gerekli kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra salon başkanı,
üzerinde adayın fotoğrafı, T.C. Kimlik Numarası, adı ve soyadı bulunan cevap kâğıtları ile içinde iki adet kurşun kalem, silgi ve peçete bulunan kutuların adaylara dağıtılmasını sağlayacaktır. Cevap kâğıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra ilgili soru kitapçıkları dağıtılacaktır. Adaylar,
kendilerine verilen soru kitapçıklarında yer alan sayfaların baskısını hızlıca kontrol ettikten sonra kitapçığın kapağı üzerindeki adı, soyadı, T.C. Kimlik Numarası ile salon/sıra no. bilgilerini dolduracaklar ve soru kitapçık numarasını cevap kâğıdında “Soru Kitapçık Numarası’’ alanına yazıp kodlayacaklardır. Cevap kâğıdı üzerine soru kitapçığı numarasının doğru ve eksiksiz kodlanmasından sınav görevlileri değil adayın kendisi sorumludur.

Bu işlemin doğru ve eksiksiz olarak yapıldığı, hem soru kitapçığında hem de cevap kâğıdının ilgili alanında yine aday tarafından onaylanacaktır. Adaylar, daha sonra soru kitapçığının ön kapak arkasındaki alanları dolduracaklardır.

Bu işlemler tamamlanınca salon görevlileri, adayın soru kitapçığı üzerinde yer alan soru kitapçığı karekod etiketini, salon aday yoklama listesinde bu kitapçığı kullanan adayın adının yer aldığı bölüme yapıştıracaklardır. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların KPSS’de sınav süresinin ilk 90 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek
dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve yukarıda belirtilen süreler tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir. Sınav için verilen cevaplama süresi sonunda soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları toplanacak ve salon görevlileri tarafından koruma altına alınarak hemen paketlenecektir. Paketler hiçbir biçimde açılmayacaktır.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.