2017 Volkswagen Passat fiyatı ve yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor

08.11.2016
416
2017 Volkswagen Passat fiyatı ve yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor
REKLAM ALANI

2017 Volkswagen Passat fiyatı ve yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor

Volkswagen otomobil üreticisi, Passat 2017 modelinde beklenenin çok üzerinde bir performans göstererek gerek tasarımda gerek donanımda pek çok yenilikle birlikte bize sunuyor.

Lüks sınıfına giren ve ülkemizde en çok tercih edilen arabalardan biri olan Volkswagen Passat 2016 yılında tasarımda büyük değişiklikler yaparak daha çok sportif bir görünüme geçmişti ancak 2017’de yeni Passat, güzelleştirilen tasarımın yanında konfor ve motor gücü olarak ta kullanıcılarını tatmin edecek nitelikte.

REKLAM ALANI

Bir çok donanımsal özelliği bulunan 2017 Passat’ın bazı donanımları ise şunlardır; Sürücü ve yolcu hava yastıkları, Elektromekanik park freni, Cruise Control (Hız Sabitleme), Anahtarsız çalıştırma, ön ve arka park için mesafe ölçme sensörleri, ABS (Anti blokaj fren sistemi), EDL (Elektronik diferansiyel kilidi), Yokuşta kalkış asistanı (Auto Hold), Direksiyonda DSG vites pedalleri, Görsel Park desteği, 3 bölge bulunan ve hepsi ayrı ayarlanabilen klima sistemi (Klimatronik), Yorgunluk Tespit etme özelliği ve Türkçe Dil destekle dokunmatik ekran.

Direksiyon

Yeni Passat 2017 modelinde rahat kullanım amacıyla deri direksiyon sunulmuş ve bu direksiyon bir çok fonksiyonu barındırıyor. Navigasyon ve radyo ses ayarları, hız sabitleyici kontrolü, yol bilgisayarı kontrolü gibi bir çok işlemler direksiyondan yapılabilmektedir. Ayrıca Passat’ın DSG şanzıman bazı modellerinde ise f1 vitesi denilen vites kolları direksiyonun arkasında bulunmakta ve istendiği zaman vites burdan değiştirilebilmektedir.

Ekran

Volkswagen üreticisi 2017 Passat modelinde Composition Colour Resistif diye adlandırdığı 5 inç dokunmatik ekran kullanmış ve Türkçe dil desteği sağlamış. Bu ekran üzerindeki AUX-In ve SD kart girişleri sayesinde ortam ve medya içeriklerine ulaşılabilir. CD çalarında eklenmiş olduğu bu ekran araca ait her bilgiyi verebilmekte ayrıca VW firması bu ekranı Composition Color Bilgi ve Eğlence sistemi olarak tanıtmaktadır.

Led stop lambaları

Yeni modelde dikkat çeken bir başka ayrıntı ise Led stop lambalarıdır. Tasarımı gayet güzel olan bu lambalar güvenlik açısından Passat’ı tercih etmemize neden olabilir. Led lambalarının ömür uzunluğu bir yana kötü hava koşullarında ve karanlık yollarda parlak ve keskin ışık yapan stop lambaları, sisli havada dahi aracımızın farkedilmesini sağlıyor.

Anahtarsız Çalıştırma

Passat 2017’de olan bir diğer özellik ise Keyless Access olarak bilinen anahtarsız çalıştırma özelliğidir. Arabanın anahtarının sürücünün üzerinde olması yeterlidir. Press & Drive özelliği sayesinde Start tuşuna basarak aracı çalıştırabilir ve tekrar buradan arabanın çalışmasını durdurabilir. Bunun yanında Passat’ın anahtarı klasik anahtarlar gibi kullanılabilir.

Renkler

Farklı renklerin sunulduğu yeni passat’ta; Kara meşe, Nar kırmızısı, Refleks gümüş, İndiyum grisi, Derin siyah, Oryx beyazı, Hardvard mavi, Saf beyaz, Tungsten gri, Gece mavisi ve Uranüs grisi renkleri tercihler arasındadır.

Motor hacimleri ve yakıt tüketimi

2017’de Volkswagen yeni passat modelinde 1.4 lt TSI, 1.6 lt TDI ve 2.0 lt TDI olmak üzere bize üç farklı motor seçeneği sunuyor. Yakıt tüketimi ise yine bu modelde azaltılmış olup dizelleri motor hacmine bağlı olarak ortalama 100 km’de 4.9 lt ile 6.6 lt arası yakıt tüketmektedir. Benzinlilerinde ise 100 km başına 6.1 lt ile 6.9 lt arası yakıt tüketimi mevcut.

Fiyatı

Volkswagen Passat 2017 modelinin fiyatı, motor hacmi ve istediğiniz ek donanımlara göre farklılık gösterip 85.500 TL ile 220.000 TL arasında değişmektedir. Opsiyon olarak metalik renk için 1500-1900 TL, Elektrikli açılır cam tavan için ise 3500-4500 TL ek ücret talep edilmektedir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.