Yoğurt Ve Karbonat Maskesi Leke ve Siyah Nokta Giderici

24.11.2016
559
Yoğurt Ve Karbonat Maskesi Leke ve Siyah Nokta Giderici
REKLAM ALANI

Karbonatın renk açıcı özelliği ile cildinizdeki siyah noktaları, renk farklılıklarını, cilt lekelerini, güneş lekelerini, çil veya sivilce izlerini hafifletebilirsiniz. Bu gibi sorunlarınız için doğal bir çözüm arıyorsanız yoğurt ve karbonat maskesini deneyebilirsiniz.

Yoğurt ve karbonat maskesi ne işe yarar?

Doğal peeling etkisi vardır.

REKLAM ALANI

Cildinizdeki ölü hücreleri temizleyerek cildi canlandırır, ışıl ışıl yapar.

Leke görünümünü hafifletir, cildi yeniler.

Siyah noktaları azaltır.

Yoğurt ve karbonat maskesi ne kadar sıklıkla yapılmalıdır?

En fazla haftada bir uygulanmalıdır çünkü haftada birden fazlası cildinizi aşındırabilir.

Yoğurt ve karbonat maskesini kimler yapabilir?

Hassas ciltler ve çok kuru ciltler dışında herkes bu maskeyi kolaylıkla uygulayabilir. Kuru ve hassas bir cilde sahipseniz küçük bir bölgeye sürerek yüzünüzün vereceği tepkiyi önceden gözlemlemelisiniz. Alerjik bir durum varsa bu şekilde ortaya çıkacaktır. İltihaplı sivilce, yara ya da uçuğu olan kişiler bu maskeyi uygulamamalıdır.

Yoğurt ve karbonat maskesi nasıl yapılır?

Bir tatlı kaşığı yoğurt ve tepeleme olmamak kaydıyla bir çay kaşığı karbonatı bir kabın içerisinde karıştırın. Karıştırma esnasında karışım kabaracak ve krem şanti kıvamını alacaktır.

Bu karışımı göz çevresi ve dudak çevresi dışında tüm temiz yüzünüze sürebilirsiniz. Tüm yüzünüze uygulamak istemiyorsanız eğer sadece lekeli bölgeye uygulayabilirsiniz.

Kuru ve hassas ciltler maksimum 5-10 dakika maskeyi yüzlerine uygulamalıdırlar.

Normal, karma ve yağlı ciltler 30 dakika bu şekilde beklemelidir. 30 dakika içerisinde kuruyan maskeyi elinizle yavaş yavaş soyun. Siyah noktalar ve ölü hücreler bu işlem sırasında çıkacaktır.

En son olarak yüzünüzdeki maskeyi ılık su ile yüz yıkama jeli vb. ürünlerle temizleyip, son olarak soğuk su ile cildinizi şoklamalısınız. Soğuk su gözenekleri sıkılaştırır ve teninizin daha diri görünmesini sağlar.

Güzelleşmek üzere…

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.