Yan Karın Yağlarını Eriten 3 Ev Egzersizi

28.11.2016
620
Yan Karın Yağlarını Eriten 3 Ev Egzersizi
REKLAM ALANI

Yan karın yağları giydiğimiz elbiselerden kendini çok belli eden ve rahatsızlık veren karın yağlarıdır. Yan yağlar eğer düzensiz ve dengesiz beslenmeye devam edilirse hızla büyür ve bir bel simidi oluşmasına neden olurlar. Göbek yağlarıyla birleşince ise artık işimiz eritme kısmında zorlaşmaya başlar. En iyisi hızla müdahale edip yan yağları eritmek için bölgesel egzersizler yapmak.

Yağlanma hangi bölgede oluşmuş olursa olsun, ilk kuralımız kaliteli ve doğru beslenme. Kaliteli beslenme pahalı beslenme demek değildir. Örneğin karbonhidrat ve yağ açısından dengeli beslenmek, geceleri düşük kalorili besinler tüketmek ve protein odaklı beslenmek kaliteli beslenmenin adımlarındandır. Dengeli beslenmek formda kalıp kilo vermenizi sağladığı gibi sağlığınızı ve güzelliğinizi çok belirgin düzeyde artırır. Sağlıklı beslenme ipuçları için sitemizin Beslenme & Diyet kategorisini sık sık ziyaret ediniz.

Uyarı: Egzersizlere başlamadan önce mutlaka 20 dakika ısınma hareketleri yaparak vücudunuzu hazırlayınız!
1. Dirsek Dize Egzersizi

REKLAM ALANI

yan karın egzersiziYan karın ve yan yağlar için oldukça etkili bir egzersizdir. Genel karın kası çalışmalarında da zaten sıklıkla programa dahil edilir. Bu hareketi yapmaya başladığınızda yavaş yavaş yan karın kaslarınızın farkına varacak ve bir yanma hissedeceksiniz.

Nasıl Yapılır?
yan-karin-egzersizi-515x357
Sırtüstü yere uzanın. Bir bacağınızı dizinizden bükerek karnınıza doğru çekiniz. Kollarınızı da başınızın arkasına elleriniz gelecek şekilde bükünüz.

Karnınızı sıkıp bel boşluğunuzu kapatınız.

Karnınızdan kuvvet alarak (ellerinizle boynunuzu kesinlikle itmeyin, sakatlanabilirsiniz) gövdenizi biraz yukarı doğru kaldırınız. Bu esnada bükük olan bacağınızın tersi taraftaki dirseğinizi dizinize değecek kadar yaklaştırınız.

Amaç dirseği bükerek dize değdirmek değil, gövdenizin yükselerek bunu yapmasıdır.

Tam olarak dizinize değmek zorunda değilsiniz, yaklaşmak yeterlidir.

Daha sonra diğer bacağınız ile diğer dirseğiniz için aynı hareketi yapınız.

2. Dağa Tırmanma Egzersizi
tirmanma
tırmanma

Dağa tırmanma egzersizi yan karın kasları için mükemmeldir. Yan yağları ve karın yağlarını eritmek için etkilidir. Aynı zamanda omuzlarınızı ve göğüs kaslarını da çalıştırdığından etkili bir kardiyo egzersizidir. Vücudu harekete geçirir ve tempo ile yaptığınızda çok çabuk nefes nefese kalırsınız. İşte kalp hızınız bu tarz bir egzersiz ile yükseldiğinde daha fazla yağ yakmaya başlarsınız. (Spor sırasında kardiyo için ideal kalp hızınızı öğrenin, tehlikeye girmeyin.)

Nasıl Yapılır?

Şınav çekiyormuşsunuz gibi yüzünüz aşağı gelecek şekilde yerde pozisyon alın.

Belinizi ve kalçanızı düz bir duruma getirin. Tüm egzersiz boyu karnınızı sıkı durumda tutun.

Bacağınızı karnınıza doğru çekip göğsünüze yaklaştırın. Burada 1 saniye tutup hemen diğer bacağınızla aynı hareketi yapın.

Temponuzu artırıp daha iyi yağ yakabilirsiniz. Kendinizi çok zorlamayıp, kalp atışlarınızı tavsiye edilen düzeyde tutunuz.

3. Topuğa Dokunma Egzersizi
topuğa dokunma
topuga-dokunma-536x357

Topuğa dokunma egzersizinin yapılışı kolay görüntüsü sizi yanıltmasın. Yağ karın kaslarınızı hissettirecek, yan yağları eritmeniz için bölgeyi etkili bir şekilde çalıştıracak bölgesel bir egzersizdir. Karın kaslarını genel olarak çalıştırmakla birlikte birincil olarak yan karın kaslarına odaklı bir harekettir.

Nasıl Yapılır?

Sırtüstü yere uzanın ve bacaklarınızı bükün. Bacaklarınız omuz genişliğinden biraz daha açık olabilir.

Karnınızı sıkıp bel boşluğunuzu kapatınız.

Elinizle topuğunuza doğru uzanın. Topuğunuzu tutup 2 saniye kadar bu pozisyonda bekleyin ve ardından aynı hareketi diğer elinizle de yapın.

Hareket boyunca karnınızı sıkmayı ihmal etmeyiniz.

Yan karın yağlarıyla birlikte bel yağlarını da eritip düz bir karına sahip olmak için Bel Yağlarını Eriten Etkili Egzersizler konumuzu da okumanızı tavsiye ederiz!

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.