Tür Kahvesi Maske Tarifleri

26.11.2016
459
Tür Kahvesi Maske Tarifleri
REKLAM ALANI

Bayıla bayıla içtiğiniz Türk kahvesi ile cildinize bakım yapmayı hiç düşündünüz mü? Kimi malzemeleri mutfağımızda kolayca bulabilirken kimileri oldukça masraflıdır ve aktarda bile bulunması zor ürünlerdir. Cilt bakımı zaten zaman verilmesi gereken ve çoğu zaman üşendiğimiz, vakit bulamadığımız zahmetli bir iştir. Bu yüzden sizlere mümkün olduğunca bulunması kolay olan malzemelerden oluşan maske tarifleri vermeye özen gösteriyoruz. Kahvenin içinde bulunan kafein aslında bir çok yağlı ciltler için üretilen kozmetiklerde vardır. Kafein; ciltteki kan dolaşımını hızlandırır. Kahve telvesini tek başınıza yüzünüze sürerek peeling yapabileceğiniz gibi farklı malzemeler ekleyerek de maskenizi zenginleştirebilirsiniz. Türk kahvesi maskelerini yaptığınız günü takip eden günlerde mutlaka güneş koruyucu krem kullanmalısınız! Çünkü bu iki malzeme cildinizi güneş ışınlarına karşı daha hassas hale getirecektir. Aksi takdirde cildinizi yakabilir ve güneş lekelerine neden olabilirsiniz. İşte sizin için hazırladığımız Türk kahvesi maskeleri!

Türk Kahvesi Maskesi – 1

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

REKLAM ALANI

1.5 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

1 tatlı kaşığı Türk kahvesini küçük bir tabağa koyun. Çay tabağı olabilir. Daha sonra üzerine 1.5 tatlı kaşığı taze limonun suyunu yavaş yavaş ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüze aşağıdan yukarıya doğru olacak şekilde nazik hareketlerle sürün. Tüm maskeyi yüzünüze sürmeye özen gösterin. 5 dakika bekledikten sonra maskeniz kurumaya başlayacaktır. Yüzünüze peeling yaparak soğuk suyla durulayın. Kahvedeki pütürcükler hem ölü hücreyi atacak, hem sivilcelerinize iyi gelecektir. Mis gibi kokan bu karışımı 15 günde 1 kez uygulamalısınız!

Türk Kahvesi Maskesi – 2

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırın. Yaptığınız karışımı cildinize sürün. İyice yaydıktan sonra 5 dakika bekleyin. Sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Zeytinyağının etkisi ile yüzünüzü yıkadığınız anda cildinizde yağlı bir etki hissedebilirsiniz, endişelenmenize gerek yok. İyice yıkadığınız zaman bu yağ etkisi zaten gitmiş olacak. Haftada 1 ya da 2 defa bu uygulamayı yaptığınız zaman yüzünüzdeki farklılığı hissedeceksiniz. Peeling etkili bu maske hem siyah noktaların oluşumunu engeller hem de yüzünüzün nemlenmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda cildinizin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.

Türk Kahvesi Maskesi – 3

4 yemek kaşığı Türk kahvesi

4 yemek kaşığı kakao tozu

8 yemek kaşığı tam yağlı süt

2 yemek kaşığı bal (Kuru ciltler için)

1 yemek kaşığı limon suyu (Yağlı ciltler için)

Malzemelerin hepsini bir kabın içinde iyice karıştırın. Kuru cilt tipine sahipseniz bal ekleyin. Bal kullanıyorsanız mutlaka tahta kaşık kullanın. Temiz cildinize karışımı eşit bir şekilde yayın ve kurumasını bekleyin. Cildiniz hassassa ılık su ile değilse soğuk su ile durulayın. Bu maskeyi hassas ciltliler 10 günde 1, diğer cilt tipleri ise 3 günde 1 uygulayabilir. Bu maske siyah noktaların azalmasını sağlar, cildi besler ve pürüzsüzleştirir.

Türk Kahvesi Maskesi – 4

1 tatlı kaşığı kuru Türk kahvesi

1 tatlı kaşığı bal

Yüz kesesi

Malzemeleri iyice karıştırın ve cildinize eşit bir şekilde göz çevrenize gelmeyecek şekilde yayın. 20 dk kadar bu maskeyi yüzünüzde bekletin sonrasında bir kese yardımı ile burun, alın çene bölgesine hafif hafif keseleyin. Ölü deriyi atmaya yarayan kesenizin yumuşak olmasına dikkat edin. Ardından bol su ile durulayın. Durulama esnasında soğuk su kullanılması çok önemli, çünkü soğuk su ciltte şok etkisi yaparak kaslarınızı çalıştırır ve daha sıkı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Bu uygulamadan sonra cildinizde hafif bir pembelik olacaktır, endişelenmeyin, bir süre sonra geçecek.

Türk Kahvesi Maskesi – 5

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı bal

1 çay kaşığı Türk kahvesi

1 çay kaşığı zeytinyağı

Öncelikle yüzünüze buhar banyosu yaparak gözeneklerinizin açılmasını sağlayın. Malzemeleri cam bir kase içerisinde tahta kaşık ile iyice karıştırın ve cildinize uygulayın. Uygulama esnasında cildinizi yıpratmamaya dikkat edin. 5 dakika masaj yaptıktan sonra soğuk su ile durulayın. Son olarak cildinizi tonikleyin. Tonik olarak gül suyu ya da yeşil çay kullanabilirsiniz. Bu maske siyah noktalardan kurtulmanızı sağlar.

Türk Kahvesi Maskesi – 6

2 yemek kaşığı Türk kahvesi

1 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı bal

Yarım limon suyu

Cam bir kase içerisine malzemeleri koyun ve iyice karıştırın. Hazırladığınız Türk kahvesi maskesini cildinize masaj yaparak ve küçük daireler çizerek uygulayın. Maskeyi sürdükten sonra kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra soğuk su ile cildinizi temizleyin. Bu maske hassas ciltlere 10 günde 1 uygulanırken , diğer cilt türlerine haftada 2 kere uygulanabilir.

Türk Kahvesi Maskesi – 7

Son olarak farklı bir yöntem daha verelim. Büyük bir su bardağı edecek kadar Türk kahvesini şekersiz olarak hazırlayın. Su yerine maden suyu kullanırsan daha da etkili olacaktır. Soğuduktan sonra buz kalıbına kahveyi döküp dondurun. Her sabah kalktığınızda 1 adet kahve buzunu cildinizde gezdirin.Hem sabahları çok iyi uykunuz açılacak hem de her sabah cildinize bakım yapmış olacaksınız. Bu uygulama cildinizi gererek yaşlanmayı geciktirir, gözeneklerinizi sıkılaştırır ve parlak bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.