Tırnak Kırılmasına Son

30.12.2015
739
Tırnak Kırılmasına Son
REKLAM ALANI

Kadınların önemli bir aksesuarı niteliğinde olan tırnakların kırılması kadınlar için bir kabus özelliğinde. Peki tırnakneden kırılır? Tıpkı saç kırılmaları gibi tırnak kırılmaları da sağlık sebeplerinden dolayı meydana gelir. Bu nedenle tırnak kırılmalarını önlemek için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekir. Sağlıklı beslenme vücudumuzun diğer organlarını olduğu gibi tırnaklarımızı da besler ve güçlendirir.

Tırnak kırılmasına genel olarak belirli kalsiyumların eksikliği neden olur. Bu noktada özellikle A ve C vitamini içeren besinleri almamız gerekmektedir. Vücuttaki su eksikliği de tırnak kırılma sebebidir. Günde en az 8 bardak su içerek tırnak sağlığımızda katkıda bulunabiliriz. Sağlıklı beslenmenin yanında evde yapabileceğiniz bir karışımla tırnaklarınızı daha uzun süre koruyabiliriz.

Bir tas ılık suyun içine bir tatlı kaşığı limon suyu, bir çorba kaşığı tuz, bir çay kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı sirke koyduktan sonra ellerinizi bu suyun içinde tutabildiğiniz kadar tutun.

REKLAM ALANI

Bu uygulamayı düzenli olarak her akşam yapmaya devam ettiğiniz takdirde tırnaklarınız da kırılmanın azaldığını göreceksiniz. Ayrıca ‘Tırnaklarım daha çabuk nasıl uzar?’ sorusunun yanıtını da bu karışım sayesinde almış olacaksınız.

Tırnaklarınızı badem yağı ve limon suyu ile ovun. Bu formülün ölçülerini artırıp ayaklarınız için de uygulayabilirsiniz.

Tarif edildiği şekilde yapacağınız uygulamalar sayesinde tırnaklarınız güçlenecek ve kırılmaları önlenmiş olacaktır.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.