Tesettürlü kadınlar için saç bakım önerileri

27.04.2016
1.001
Tesettürlü kadınlar için saç bakım önerileri
REKLAM ALANI

Kapalı  bayanların saçlarımı  kimse görmüyor fikri ile hareket ederek saç bakımını ihmal etmeleri geri dönüşü olmayan sebeblere neden olabilir. Bunun tam tersi şekilde hareket etmek gerekiyor çünkü kapalı bayanlar saç bakımına daha fazla yapmalıdırlar.

Bütün gün boyunca  bone ve başörtüsü içinde havasız kalan saçlarda zamanla çeşitli sorunlar yaşanabiliyor. Türbanlı yada açık olsun, saçlar her zaman özenli bir bakımı istiyor. Bunun için illa ki uzun zamanlı  bakım seanslarına, pahalı kozmetik ürünlerine ya da yorucu çabalara gerek yok. Size yine sanal alemin en çok teferruatlı sitesi olan ve sizlere her konuda yardımcı olan sohbet ve arkadaşlık sitesinin yanı sıra bu tür paylaşımlarda sizlerin yanında olan sitemiz aracılığı ile vereceğimiz birkaç küçük tüyo ile kapalı olsanız dahi bakımlı saçlara sahip olmanın güzelliğini yaşayacaksınız.

Sıkı Topuz yapılmış saçlara veda etmelisiniz

REKLAM ALANI

Tesettürlü hanımların saç bakımında dikkat etmesi gereken en önemli faktör, başörtüsünü bağlamadan önce saçları sımsıkı bir topuz yapmak yerine daha gevşek bir şekilde saçlarını toplamaktır.

Saçları çok sıkı yapmak ve gergin bir şekilde toplamak saç köklerine ciddi şekilde  zararlar veriyor. Tabiki başörtünüzün altında saçlarınızı toplamanız gerekiyor ama bu işlen sırasında saçlarınıza nazik davranmak ve onları gevşek bir şekilde toplamak saç derinizi çok fazla kasmayacak ve saçlarınız daha sağlıklı kalacaktır.

Ortam müsaitse saçlarınızı özgür bırakın!

Evinizde iseniz ortam müsait ise  saçınızı mutlaka açın. Sürekli kapalı kalan saçlarda kepek, dökülme ve kaşıntı gibi problemler ortaya çıkacaktır. Bu nedenle evinizde namahrem yoksa saçlarınızı açarak hava alması için açmalısınız.

Masaj ve bitkisel yağlardan yararlanabilirsiniz

Saç diplerindeki yavaşlayan kan dolaşmasını  arttırmak için parmak uçlarınız ile hafifçe masaj yapmanız çok faydalı olacaktır. Bu uygulama sırasında saç dostu olan badem yağı, zeytinyağı, argan yağı gibi yağlardan faydalanabilirsiniz. Bu yağlar saçlarınıza güç kazandıracak ve daha sağlıklı görünmesini sağlayacaktır.

 

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar
  1. Pınar dedi ki:

    Merhaba biz kapalı bayanların en büyük sorunu saçlar bence. Sürekli kapalı ve güneş görmeyen saçlar malesef dökülüyor. Ben eczaneden Zigavus’un güneş görmeyen kapalı saçlara özel şampuanını aldım. 3 aydır kullanıyorum çok memnunum, herkese tavsiye ederim.