Sivilceler ve Lekeler İçin Aspirin Maskesi

24.11.2016
593
Sivilceler ve Lekeler İçin Aspirin Maskesi
REKLAM ALANI

Aspirin, sadece hastalandığımızda değil aynı zamanda cilt bakımında da kullanılıyor ve maskesi özellikle yağlı, sivilceli ve lekeli ciltlerde oldukça etkili.

Aspirin maskesi ne işe yarar?

Aspirin’in içeriğindeki salisilik asit ve antienflamatuvar özelliği ile akne oluşumunu, akneye bağlı kızarıklıkları ve ağrıları azaltır. Enfeksiyonun yayılmasını önler.
Kurutucu özelliği ile cildinizdeki fazla yağ salınımının azalmasını sağlar.
Siyah nokta oluşumunu engeller.
Gözenekleri temizler ve cilt lekelerinin giderilmesini sağlar.
Akneye bağlı tahriş olmuş cildi toparlar ve cildi temizler.

REKLAM ALANI

Aspirin Maskesi İçin Gerekli Malzemeler;

2-4 adet aspirin,
1 çay kaşığı bal,
1 çorba kaşığı ılık su.

Aspirin maskesi için öncelikle 4 adet aspirin bir çorba kaşığı suyun içerisinde eritilir ve içerisine bir çay kaşığı bal ilave edilir. İyice karıştırılır. Yüz ve boyun bölgesi yıkanır. Göz ve ağız çevresi dışında tüm yüze maske şeklinde uygulanır. Yüzde çok az kaşıntı ve kızarıklığın olması normaldir. Bu şekilde 15-20 dakika beklenir. Kuruyan aspirin maskesi parmaklar yardımıyla ovalanarak çıkartılır. Bu işlem ölü hücrelerin atılarak gözeneklerin temizlenmesini sağlar.

Peeling etkisiyle leke ve siyah noktalar üzerinde etki eder. Ardından su ile cilt durulanır. İltihaplı sivilceleriniz varsa eğer ovalayarak çıkarmak yerine ılık su ile yıkayarak temizleyin. Yüzün PH’ını dengelemek için cilt tipinize uygun tonik ile toniklemeyi ve ardından nemlendirmeyi de unutmayın. Karışımı saklamayın ve her uygulamaya yeni bir maske karışımı hazırlayın.

Ne Kadar Sıklıkla Aspirin Maskesi Yapılmalıdır?

Akneye meyilli, yağlı veya karma ciltler haftada bir gün bu maskeyi uygulayabilirler. Cildin durumuna göre haftada ikiye de çıkartılabilir. Hassas ve çok kuru ciltler bu maskeyi uygulamamalıdırlar. Kuru ciltler ise en fazla iki haftada bir, 10 dakika bekleterek uygulayabilirler.

DİKKAT! Hamileler, emzirme döneminde olanlar ve aspirin alerjisi olanlar kesinlikle bu maskeyi uygulamamalıdırlar. Uygulamadan önce mutlaka ufak bir alanda deneyerek cildinizin vereceği tepkiyi gözlemleyin. Deneme sonrası cildinizde herhangi bir kızarıklık, şişlik, ciddi yanma hissi olursa maskeyi kesinlikle uygulamayın. Bilimsel araştırmalara göre 16 yaş ve üzeri kişiler kullanabilir, ancak 12 yaş altı kişilerin kullanmaması risklidir. Açık yara, kesik, yanık ve yeni ağda ya da sir yapılmış tene uygulamayın. Herhangi bir deri hastalığınız varsa uygulama öncesi mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Güzelleşmek üzere…

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.