Saç Boyası Nasıl Akıtılır

24.11.2016
932
Saç Boyası Nasıl Akıtılır
REKLAM ALANI

Saçınızı boyadınız ya da boyattınız ve sonuçtan memnun olmadınız ya da boyadığınıza pişman oldunuz. Öyleyse saç boyası ne zaman akar, saç boyasını akıtmak için yöntemler araştırma konularınız olmuştur. Biz de sizin için bu konulara açıklık getirmek istedik. Öncelikle şunu söylemek gerekir ki; saç boyaları 3 çeşittir. Bunlar kalıcı, yarı kalıcı ve yıkanınca çıkan saç boyaları. Saç boyamaya yeni başladıysanız yarı kalıcı ya da yıkanınca çıkan boyaları tercih edebilirsiniz. Unutmayın! Siyah ve kızıl gibi kalıcı saç boyalarda son pişmanlık fayda etmez, açıcı kullanarak geri döndürmeye çalışmak yerine yarı kalıcı boyalarla başlamanızda fayda var.

Kalıcı saç boyası kullandınız ve değiştirmek istiyorsanız işiniz biraz zor. Boyadığınız renk saçınızdan çok açıksa akmasını beklemeyin. Bu durumda 2 seçeneğiniz bulunuyor. Ya saçlarınızın uzamasını bekleyip uçlarından aldırarak tamamen doğal rengine dönmesini sağlamak. Ya da kahvenin tonlarından gidip her defasından saç renginize daha yakın olan tona doğru boyama yapmak. Örneğin saçınızı platine boyadınız ve doğal koyu renk saçlarınıza dönmek istiyorsunuz. Direk saçlarınızı koyu kestaneye boyamayın. Çünkü bir kaç yıkama sonrasında üstteki koyu renk boya akarak alttaki sarıyı yeşilimsi şekilde gösterecektir. Öncelikle kumral tonları sonrasında açık kahve, orta kahve şeklinde boyamalar yapmalısınız.

Eğer saçlarınızı kızılın tonlarına boyadıysanız işiniz daha kolay. Çünkü kızıl renk kolay kolay saça sabitlenmez ve her duşa girdiğinizde akar. Hatta baş havlunuzun kızıla boyandığını görürsünüz. Bu durumda 2-3 ay içinde saç boyanız akacaktır.

REKLAM ALANI

Saçlarınızı siyaha boyasıysanız muhtemelen saçlarınızın kendi rengi de oldukça koyudur. Bu durumda dip boyanızın geldiği de pek belli olmaz. Bir kaç ay içinde saçlarınız uzadıkça boyanın tamamen çıktığını ve kendi doğal saçlarınıza kavuştuğunuzu görebilirsiniz.

Saç boyasını akıtmak için evde ya da kuaförlerde bazı yöntemler var. Fakat bu yöntemler daha çok boyattığınız renk doğal saç renginizden daha koyuysa işe yarıyor. Eğer boya doğal saç renginizden daha açıksa tekrar boyatmak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca boyanın üzerinden çok fazla zaman geçmediyse boyayı akıtma ve saçlarınızı doğal rengine döndürme şansınız daha yüksek. Süre geçtikçe boya saça iyice tutunur ve çıkarması zorlaşır.

Doğal Yollarla Saç Boyasını Akıtmak

Saçlarınızı düzenli olarak sıcak suyla yıkayın. Sıcak su boyanın akmasına yardımcı olur.

Duşa girmeden önce saç diplerinize zeytinyağı ile masaj yapıp en az yarım saat sonra bekleyin. Daha sonra kepeğe karşı etkili şampuanla yıkayın. Kepeğe karşı özel olarak üretilen şampuanlar boyayı akıtmak için kullanılabilir. Üstelik oldukça ekonomik! Ancak mucize beklemeyin çünkü saçlarınızı birkaç tondan fazla açmayacaktır.

Saçlarınızı şampuan yerine beyaz sabunla temizlerseniz saç boyanızın büyük oradan aktığını görebilirsiniz.

Beyaz sabunda olduğu gibi yeşil sabunun da saç boyasını akıtma özelliği vardır. Her türlü sabun saçınızı kurutur. Bu yüzden nem veren maskeleri 2-3 günde bir uygulamalı ve sabunla temizledikten sonra saç kremi kullanmalısınız.

Limon asitli içeriğiyle saç boyasını akıtmak için kullanılabilir. Saçlarınızı 1/5 oranında limon suyu ile durulayabilirsiniz. 20-30 dakika beklettikten sonra normal su ile durulayıp limonu çıkartabilirsiniz. Eğer limon suyu sürdükten sonra güneşe çıkarsanız saçlarınızın rengi çok açılabilir bu yüzden dikkatli olun.

2 su bardağı suya 2 paket kabartma tozu ekleyip iyice karıştırın ve bu karışımımı tüm saçınıza yedirip 1 saat bekleyin. Sonrasında beyaz sabunla yıkayın. 1 hafta boyunca her gün yaparsanız saçlarınızdaki boya akacaktır. Fakat bu işlemler sırasında saçlarınız nemini kaybedip oldukça kuruyacak. Bu yüzden zeytinyağlı saç maskeleri yapmanızda fayda var.

Kullandığınız şampuana karbonat karışıtırın. Şampuan şişesinin için 2-3 çay kaşığı karbonat attıktan sonra saçlarınızı bu karışımla yıkayın ve 5-10 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Bu uygulamadan sonra yıpranmayı en aza indirmek için derinlemesine nemlendiren bir serum kullanabilirsiniz.

Bitkisel içerikli şampuanlar da saç boyasını akıtmaya yardımcı olur.

Kimyasal Yollarla Saç Boyasını Akıtmak

Saçınızı ağartan ürünler kullanabilirsiniz. Fakat ağartıcı ürünler kullanırken dikkat etmelisiniz. Eğer dip boyanız geldiyse kendi saçlarınıza ağartıcı ürünü değdirmeyin. Aksi taktirde kendi saç renginizi de açarsınız.

Piyasada yer alan boya akıtıcı şampuanları deneyin. Bu şampuanlar kuaförlerde kolaylıkla bulunabilir ve özellikle boya sonrasında hemen uygulandığında saçınızdaki boyayı büyük miktarda akıtır.

Kozmetik reyonlarında ya da kuaförlerde saç rengini akıtan ürünler bulabilirsiniz. Fiyatları biraz yüksek olsa da ilk uygulamada bile yeni boyanmış saçın boyasını anında akıtabilirler.

Bazı yerlerde saç boyasını bulaşık deterjanı ile akıtmanın mümkün olduğuna dair bazı bilgiler ve kullanıcı görüşleri mevcut. Ancak bulaşık deterjanı çok ağır kimyasallar içeren bir temizlik ürünüdür. Bu yüzden bu yöntemi uygulamanızı tavsiye etmeyiz.

Son olarak bir etkili yöntem daha verelim. O da C vitamini ile saç boyasını akıtma yöntemi. İhtiyacınız olan malzemeler saf C vitamini ve kepeğe karşı etkili şampuan. 10 adet C vitamini tabletin kaşık yardımıyla bir kasenin içinde ezin. Üzerine göz kararı kepeğe karşı etkili şampuan ekleyin. Dilerseniz içerisine bir kaç damla bakım yağı damlatabilirsiniz. Büyük bir kapta yapmanızda fayda var. Çünkü karıştırırken malzeme oldukça kabaracak. Varsa fırça ile karışımı saçınıza sürerek yayın ve 45 dakika bekleyin. Ardından durulayın. Saçlarınızdan boya akana kadar bu küre devam edin.

Her ne kadar bu yöntemler saçlarınızdaki boyayı akıtmak için etkili olsa da saçlarınızın kimyasal bir işlemden sonra yeni ve yıpratıcı işlemlere maruz kalması pek sağlıklı değildir. Saç boyası saça işleyen bir kimyasal olduğu için saçtan akıtılabilmesi içinde ağır kimyasallar kullanmak gerekebilir. Bu kimyasallar ve birkaç doğal yöntem ile saçlarınızın rengini biraz açabilirsiniz ancak bu uygulamaların saçları yıpratıcı uygulamalar olduğunu unutmayın. Bu yüzden yukarıdaki işlemleri uyguladığınız takdirde kaliteli ve güvenilir markalardan satın alacağınız saç bakım ürünlerini kullanmanız gerekmektedir. Aksi halde istemediğiniz bir renkten kurtulmak için saçlarınızın canlılığını ve ışıltısını yok edebilirsiniz. Siz yine de akıtmaya çalışmak yerine boyamaya ya da ne renk boyayacağınıza karar verirken iyi düşünün. Çünkü her türlü işlem saçlarınızı yıpratacak. Saçlarınızı doğal halinden daha açık renklerde kullanmak istiyorsanız, doğal yollarla saç rengini açma işlemleri var!

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.