Nar cilde çok iyi geliyor

29.04.2016
595
Nar cilde çok iyi geliyor
REKLAM ALANI

Selam arkadaş çalılar bu sabah sizlere nar suyunun nelere iyi geldiği ve yüzünüze olan faydasından bahsedeceğiz.

 

Her derde deva olan narın bir çok şeye iyi geldiğini biliyormuydunuz?

REKLAM ALANI

 

Bilim insanları  Türkiye‘de nar kabuğunun hemen hemen hiç tüketilmediğinden bahsetti ve bu yöne dikkat çekerek: “Narın kabuğu, meyvesi tüketildekten sonra ya da suyu sıkıldıktan sonra çöpe atılmaktadır.

Son yıllarda yapılan araştırmalar neticesinde, narın kabuğunun, suyuna oranla daha fazla oranda değerli bileşikler içerdiğini göstermektedir.

Suyu adeta her derde deva ve ilaç gibi sağlığımıza faydalı olan narın kabuğu, suyundan daha değerli bileşikler içermektedir.

Nar kabuğunun içersinde  bulunan ellagik asit, başta gögüs kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser lere iyi geldiği ve  hemde önleyici  olarak iyileştirici etkileri vardır.”

Nar kabuğunu çay gibi tüketebilirsiniz.

Araştırmalar neticesinde, nar kabuğunun kötü kolesterolü minimuna indirdiği, beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara, kalp ve damar hastalarına suyuna göre çok daha önemli faydalar sağladığını gösterdiğini aktaran bilim insanları, “Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, antimutajen ve antikanser özelliklere sahiptir.

Çalışmalar neticesinde  gögüs, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde antikanser özelliğini barındırmıştır” dedi.

Nar cilde çok iyi geliyor

Nar ve Cilt Bakımı hassas cilde faydalarından yararlanmak istiyorsanız nar suyu tüketebilirsiniz, nar yiyebilir, nar çekirdeği yağı kullanabilir veya nar içeren kozmetik ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Sivilceleriniz için nar tercih etmelisiniz

Sivilceler: Çoğunlukla cilt yüzeyinde bakteri birikimi sırasında, sindirim sorunları ve hormonal dengesizlikler yüzünden dolayı ortaya çıkan sivilceler nar ile azaltılabilir.

 

Nar ın cild için çok faydası vardır bunlar nelerdir?

Nar çekirdeğinin ve suyunun cilt bakımında bu kadar yoğun olarak tercih edilmesi ve popüler  olmasının başlıca nedeni çok iyi bir antioksidan kaynağı olmasıdır.

Ayrıca narda B5 ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir.

Bu sayede cildi tahrip eden serbest radikalleri nötralize ederek cildi hemen  hemen bütün tahribatlardan korur.

Nar çekirdeği yağı yeni cilt hücresi üretimini tetikleyen ellagic asit, punicic asit ve omega 5 yağ asitleri içermektedir.

Tüm bu bileşenler yaşlanmanın da önüne gecilebileceğini ve daha yavaşlamasını sağlamasında  önemli oranda yavaşlatır ve cildi güneşin zararlı ışınlarına karşı korur.

Nar İçeren Bakım Kremleri

Sitemiz editörleri olarak sizlere bir çok bakım malzemesi önerilerinde bulunurken her şeyin doğal olmasına dikkat etmeniz gerektiği konusunda sizleri uyarıyoruz.Bulabilirseniz eğer %100 doğal nar çekirdeği yağı kullanmanızı öneririz.

Ancak nar çekirdeği yağı bulamazsanız en azından nar çekirdeği özü içeren bakım kremlerinden kullanabilirsiniz.

Manavdan aldığınız taze nar ile cilt bakımı yapmak içinse 1 adet büyük narın kabuğunu iyicene  temizleyin ve geri kalan çekirdekli bölümü miksere atarak yoğun bir sıvı kıvamına gelinceye kadar mikserinizi çalıştırın.

Daha sonra sıvı narı boyun bölgesi de dahil olmak üzere tüm yüz bölgenize yayın.

20-25 dakika  kurumasını bekleyin,Tabi bu sırada beklemekten sıkıldığınızda yapmanız gereken tek şeyin ne olduğunuda biliyorsunuz,Hemen arama motorunuza yada cep telefonlarınıza arkadasca.net yapıp siz bu süreyi beklerken doya doya müzik dinleyebilir,sohbetinizi yapabilirsiniz. Bekledikten sonra ılık suyla yüzünüzü temizleyebilirsiniz.

Narın cildinize faydasını göstemesi  için en az 2-3 hafta bu uygulamayı 2-3 günde bir tekrar edin.

 

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.