Karma Ciltlere Maskeler

24.11.2016
434
Karma Ciltlere Maskeler
REKLAM ALANI

Karma cildiniz varsa T bölgeniz (alın ve burun) parlarken, diğer bölgeleriniz kurumaya meyillidir. Bu yüzden yüzünüzdeki bölgelere ayrı muamele göstermelisiniz. Temizlemek için ister tonik isterse süt kullanabilirsiniz. Cildiniz yağlanan bölgelerine tonik kullanmalısınız. Nemlendiriciniz ise akışkan (fluid) yapıda, mineralli ve en az 15 SPF içerikli olmalıdır. Yaz aylarının başlarında cildiniz normale dönüyor gibi görünse de 2 hafta içinde yağlanır ve gözenekler genişler. Bu yüzden her mevsim nemlendiricinizi düzenli olarak kullanmalısınız. Mevsim geçişlerinde ise kürler (ampul, serum) uygulayabilirsiniz. Bunların yanında karma cilt bakımı için evinizde doğal maskeler hazırlayabilirsiniz. Aşağıda listelediğimiz maskeleri uygularken yüzünüzün yağlı yerlerine dairesel hareketleri yoğun, kuru yerlerine yumuşak davranmalısınız. İşte karma ciltler için doğal maskeler!

1. Maske

Gerekli Malzemeler:

REKLAM ALANI

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

1.5 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Küçük bir tabak

1 tatlı kaşığı Türk kahvesini küçük bir tabağa koyun. Çay tabağı olabilir. Daha sonra üzerine 1.5 tatlı kaşığı taze limonun suyunu yavaş yavaş ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yüze aşağıdan yukarıya doğru olacak şekilde nazik hareketlerle sürün. Tüm maskeyi yüzünüze sürmeye özen gösterin. 5 dakika bekledikten sonra maskeniz kurumaya başlayacaktır. Yüzünüze peeling yaparak soğuk suyla durulayın. Kahvedeki pütürcükler hem ölü hücreyi atacak, hem sivilcelerinize iyi gelecektir. Mis gibi kokan bu karışımı 15 günde 1 kez uygulamalısınız! Bu maskeyi yaptığınız günü takip eden günlerde mutlaka güneş koruyucu krem kullanmalısınız! Çünkü bu iki malzeme cildinizi güneş ışınlarına karşı daha hassas hale getirecektir. Aksi takdirde cildinizi yakabilir ve güneş lekelerine neden olabilirsiniz.

2. Maske

Gerekli Malzemeler:

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı süt

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı limon suyu

Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Cildinize fazla bastırmadan karışımla ovarak masaj yapın. Ardından su ile durulayın.

3. Maske

Gerekli Malzemeler:

1 çay kaşığı pirinç

1 çay kaşığı kırmızı mercimek

1 çay kaşığı kil

Aldığı kadar su bazlı nemlendirici

Pirinci ve kırmızı mercimeği mikserde çekerek toz haline getirin. Sonra diğer malzemelerle karıştırın. Cildinize fazla bastırmadan karışımla 2 dakika boyunca ovarak masaj yapın. Ardından bol su ile durulayın. 10 günde 1 tekrarlamanız yeterlidir.

4. Maske

Gerekli Malzemeler:

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

yarım limon

Malzemeleri iyice karıştırın. Gözaltlarını koruyacak şekilde bütün yüzünüze masaj yaparak yayın, 10 dakika bekledikten sonra yüzünü aşağıdan yukarı olacak şekilde elinizle kese yapar gibi temizleyin. Yüzünüzü durulayın ve nemlendirin. Limonun derinlere inerek temizlemesi cildinize nefes aldıracaktır. Aynı zamanda cildiniz parlayacak ve pürüzsüzleşecektir.

5. Maske

Gerekli Malzemeler:

1 Tam olgunlaşmış kivi

1 yemek kaşığı yağsız yoğurt

1 çay kaşığı zeytinyağı

Kiviyi mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra yoğurt ve zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın. Bu peeling karışımı yüzünüzde 15 dakikayı geçmeyecek şekilde maske olarak göz altlarını koruyarak yüzünüze boyun dahil uygulayın. Yüzünüzü yıkayıp tercihen nemlendirici sürün.

6. Maske

Gerekli Malzemeler:

1 orta boy salatalık

1 yumurta sarısı

yarım limon suyu

Tüm malzemeleri robottan geçirin. Göz altlarınız dahil tüm yüzünüze uygulayın ve kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra dairesel hareketlerle masaj yaparak yüzünüzden kazıyın ve soğuk suyla yıkayın. Anti-aging etkili olan bu peeling sayesinde kırışıklıklarınızı doğal ve pratik bir şekilde önleyebilirsiniz.

7. Maske

Gerekli Malzemeler:

50 gram haşlanmış kırmızı pancar

50 gram haşlanmış havuç

25 ml süt

Malzemelerin hepsini bir kapta karıştırın ve yarım saat dinlendirin. 15 dakika boyunca yüzünüze peeling yapıp durulayın. Bu karışım sayesinde akne ve sivilcelerinizin görünümünü hafifletebilirsiniz.

8. Maske

Gerekli Malzemeler:

2 yemek kaşığı gül suyu

4 yemek kaşığı toz haline getirilmiş bezelye

1 çay kaşığı limon suyu

Malzemelerin hepsini bir kaba koyup karıştırın. Yarım saat karışımı dinlendirin. 15 dakika boyunca yüzünüze peeling yapıp durulayın. Yine bu karışım ile de akne ve sivilcelerinizin görünümünü hafifletebilirsiniz.

9. Maske

Gerekli malzemeler;

– 2 yemek kaşığı kil

– 1 tatlı kaşığı kayısı yağı ya da zeytinyağı

– Kase

Kasenin içine kili ve yağı ekleyin. Zeytinyağı kullanacaksanız bir kaç kaşık su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. İyice karıştırıp temiz cildinize sürün. 20 dakika kadar bekleyip durulayın. Bu maske yağlı ciltler için uygundur. Cildin fazla yağını alır ve gözenekleri temizler. 15 günde 1 kez yapılması yeterlidir.

10. Maske

Gerekli malzemeler;

– 1 adet yumurta

– 6 damla hamamelis

– 6 damla limon suyu

– Kase

Yumurta akını kaseye alarak köpürene kadar çırpın. Ardından diğer malzemeleri ekleyin. Maskeyi temiz cildinize sürüp 15 dakika bekleyin. Ilık suyla durulayın. Bu maske yağlı citler için uygundur. Cildi sıkılaştırır, ciltteki fazla yağı alır, gözenekleri temizler ve pürüzsüz bir cilde kavuşturur. Haftada 1 defa uygulanması yeterlidir. Yumurta akı çırpılarak tek başına da yapılabilir.

11. Maske

Gerekli malzemeler;

– 1 çay kaşığı üzüm pekmezi

– Yarım paket yaş maya

– 1 çay kaşığı lavanta yağı

– 1 tatlı kaşığı yeşil kil

– 1 çay kaşığı limon suyu

– Cam kase

Yaş mayayı kasenin içinde iyice ezin. Kil hariç malzemeleri de ekleyerek karıştırın. Krem kıvamına gelince kili de ekleyin. Tüm yüzünüze ve dilerseniz boynunuza maskeyi dağıtın ve 15 dakika bekleyin. Ardından ılık su ile durulayın. Bu maske yağlıya dönük karma ciltler için uygundur. Haftada 1 defa uygulayabilirsiniz.

12. Maske

Gerekli malzemeler;

– 1 adet portakal

– 2 çay kaşığı nemlendirici

– Meyve sıkacağı

– Kase

Portakalı sıkıp nemlendirici ile karıştırın. Maskeyi yüzünüze sürüp, 10 dakika kadar beklettikten sonra ılık bir bez ya da ılık su ile temizleyin. Bu maske normale yakın karma ciltler için uygundur. Meyve asidi açısından zengin bu maske cildi besler ve nemlendirirken ferahlatır. Haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

13. Maske

Gerekli malzemeler;

– 1 tatlı kaşığı kuru nane

– 1 fincan su

– Cezve

– 2 çay kaşığı nemlendirici

Cezveye su ve kuru naneyi koyup demleyin. Soğuduktan sonra 1 çorba kaşığı çayı nemlendirici ile karıştırın. Temiz cildinize sürüp 10 dakika bekleyin. Bu maske karma ve yorgun ciltler için uygundur. Cildi serinletir, ferahlatır ve yorgun ciltleri canlandırır. Haftada 3 kez uygulayabilirsiniz.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.