Karın Sıkılaştıran 3 Basit Egzersiz

28.11.2016
936
Karın Sıkılaştıran 3 Basit Egzersiz
REKLAM ALANI

Karnı sıkılaştıran ve karın bölgesini şekle sokmaya yardımcı, yapımı daha kolay, sizi çok zorlanmadan spora ve karın egzersizlerine alıştıracak etkili bir karın sıkılaştırma hareketleri serisi hazırladık. Bu egzersizler ile karın kaslarınızı egzersiz sırasında hissedecek, karın bölgesindeki yağlanmayı azaltarak karın, bel ve yan karında incelme olduğunu göreceksiniz. Bu egzersiz serisi yapımı daha kolay egzersizlerden oluşuyor ve bir yandan karın yağlarını eritirken bir yandan da sizi çok zorlamadan bu işe ısınmanıza yardımcı olacaktır.

Uyarı: Egzersizleri uygulamaya başlamadan önce mutlaka ısınma hareketleri yaparak vücudunuzu ısıtınız. Aksi takdirde sakatlanma riskiniz artacaktır.
1. Topuğa Dokunma Egzersizi

İlk egzersizimiz oldukça kolay! Yan karın bölgesinde toplanan yağları yok etmede oldukça faydalı olacaktır. Yan bölgeleri sıkılaştırmaya yardımcıdır ve bu sırada da ana karın kaslarınızı diğer egzersizler için ısıtır. Karnınızın yanlarındaki kasları hissedeceksiniz.
Karın zayıflatmak için yapılan topuğa dokunma egzersizi

REKLAM ALANI

Topuğa dokunma egzersizi

Nasıl Yapılır?

Sırtüstü yere uzanın ve bel boşluğunuzu karnınızı sıkarak kapatın.

Bacaklarınızı dizden büküp normal bir genişlikte açın.

Çok hafif doğrularak önce sağ topuğunuza sonra sol topuğunuza parmaklarınızla değin.

Bir topuğa dokunduktan sonra yarım saniye kadar bekleyin.

Topuğa dokunmak için uzanırken nefes verin.

2. Bel – Karın Egzersizi

İkinci egzersizimiz karnımızı biraz ısıttıktan sonra yaptığımız çok etkili ve yaparken karnınızı hissedeceğiniz bir egzersiz. Karnınızı çok iyi çalıştıran ve aynı zamanda bacaklarınızı kullandırarak daha fazla yağ yakmanıza yardımcı bir harekettir.

Bu egzersiz biraz orta zorlukta bir egzersizdir. Yaparken karnınızda aşırı bir yanma hissederseniz kendinizi zorlamayıp dinleniniz. Karın kaslarınızın gelişmesi için bir kaç hafta süre tanımak gerekebilir. Bu sürede bel-karın egzersizini biraz daha kısa tutabilirsiniz.
bel karın

Bel karın inceltme egzersizi

Nasıl Yapılır?

Sırtüstü yere uzanın. Karnınızı sıkarak görseldeki gibi bel boşluğunu kapalı hale getirin.

Ellerinizi başınızın arkasına koyabilirsiniz ancak ASLA boynunuzu ve kafanızı ellerinizle itmeyin, sakatlığa yol açabilir!

Bacaklarınızı dizlerinizden bükerek havaya kaldırın.

Bacaklarınızı ileriye doğru açarken, biraz daha kalkarak karnınızı sıkıştırınız. (Çok doğrulmanıza gerek yoktur görseldeki gibi yeterlidir.)

Bu esnada nefes vermeyi unutmayınız ve hareketi tekrarlayınız.

3. Basit Mekik Egzersizi

Mekik egzersizi bir kaç farklı zorluk derecesinde uygulanabilir. Hareketin yapılış şeklini değiştirerek zorluk seviyesini artırabileceğiniz mekikde biz orta basit bir mekik tarzını anlatıyor olacağız. Mekik egzersizleri karnı oldukça iyi çalıştırır ve sıkılaşmak için birebirdir.
mekik

Basit mekik çekme hareketi

Nasıl Yapılır?

Sırtüstü yere uzanın. Karınızı sıkarak bel boşluğunu kapatın. (Bu gerçekten önemlidir.)

Bacaklarınızı uzatın. Sol bacağınız yerdeyken sağ bacağınızı dizden bükerek karnınıza doğru çekin. Bu sırada sol dirseğinizde sağ bacağınıza değecek gibi yukarı kalkın.

Bu esnada nefes verin ve aynı hareketi diğer bacak ile yapın. Bu kez sağ bacağınız yerde sol bacağınız dirsekte olacak.

Çok fazla yukarı doğrulmanıza gerek yoktur. Hafif kalkmanız yeterlidir. Zaten normalden fazla yukarı kaldırırsanız gövdenizi, bu kez karın kasınız boşa çıkıyor ve ağırlık bele biniyor. Yani egzersiz anlamsız oluyor.

Bu karın egzersizlerini 2 günde bir tekrarlayabilirsiniz. Herhangi bir bel sakatlığı yaşıyorsanız doktor tavsiyesi olmadan yapmanız tavsiye edilmez. Beslenme ve doğru dinlenmeyle desteklenen egzersiz ile sonuca çok daha hızlı ve sağlıklı yoldan kavuşabilirsiniz.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.