Hamileyken Yüz Güzelliği

23.10.2016
441
Hamileyken Yüz Güzelliği
REKLAM ALANI

Hamilelik döneminde cilde hiçbir şekilde kimyasal değirmemek gerekiyor. Bu yüzden cilt bakımı yaparken seçeceğiniz ürünler konusunda daha dikkatli olmanız gerekir. Doğal, bitkisel cilt bakımı tercih ederseniz bu hassas süreci sorunsuz atlatabilirsiniz.
Hamilelikte Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır
Hamilelik döneminde çocuğa zarar gelmemesi için doğal cilt bakımı tarifleri uygulamak gerekiyor. Şimdi sizlere birbirinden güzel ve bitkisel maske, kür tarifleri vereceğim.
Cildinizin temizlenmesi ve parlaması için ilk tarifimiz çok basit. 1 tane orta boy limonu bütün şekilde miksere atın ve püre haline getirin. Daha sonra küçük bir kaba koyarak üzerine az su dökün ve karıştırın, krem haline gelene kadar su ilave etmeye devam edin. Cilt bakımı maskemiz hazır olduktan sonra yüzünüze sürerek 3-4 dakika bekletin ve durulayın. Bu kolay maske tarifini haftada 1 kere uygulayın.
Hamilelik döneminde cilt nemini kaybeder ve bu da kurumaya neden olur. Cildi doğal yollardan nemlendirmek için 5 tane çileği ezerek üzerine süt ilave edin ve karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürdükten sonra 7-8 dakika bekletin ve yıkayın. Bu özel cilt bakımı maskesi ile cildiniz doğal yollardan nemini geri kazanacaktır.
Hamile kadınların cilt temizliği için de kimyasal ürün kullanmaması gerekir. hamilelik döneminde cilt temizlemek için 1 tane yumurtanın sarısını, 1 çay kaşığı limon suyunu ve 1 çorba kaşığı susam yağını karıştırın.
Hamilelik nedeni ile cildiniz çok kötü bir hal aldıysa rahatlatmak için kaynamış suda elmayı pişirin ve sonrasında ezerek ılıdıktan sonra cildinize uygulayın. Elma cildinizde 10-15 dakika durduktan sonra yıkayabilirsiniz.
Cildiniz çok yağlıysa ve uygun bir doğal cilt bakımı bulamadıysanız; salatalığın yarısı, avokadonun yarısı, 1 tane yumurtanın beyazı ve bir miktar sütü miksere atarak karıştırın. Soğuması için 30 dakika buzdolabına koyun ve cildinize sürerek yarım saat beklettikten sonra yüzünüzü yıkayın.
Gebelik döneminde cildi yenilemek için; 1 çay kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı bal ve aynı miktarda zeytinyağını karıştırın. Karışımı cildinize sürdükten sonra 15 dakika bekletip yıkayın.
Cildinizi yumuşatmak için yarım muzu az miktar süt ile ezin ve karışımı cildinize yedirerek sürün, 4-5 dakika beklettikten sonra cildinizi temizleyin.
Hamilelik döneminde cildi korumak için maske; 3 çorba kaşığı gliserin bal 1 tane taze sıkılmış limon suyunu karıştırarak yüzümüze sürüyoruz ve 15-20 dakika cildimizde beklettikten sonra ılık suyla yıkıyoruz. Bu uygulamayı ayda 1 kere yapmak yeterlidir.
Hamilelik Döneminde El-Ayak Bakımı
Hamilelik hassas bir dönem olduğu için el ve ayak tırnakları normal zamanlara göre daha zayıf olur ve eski parlaklıkları da olmaz. Onun için bu dönemde tırnakları besleyen koruyan ürünler kullanmak gerekiyor. Oje sürmek tırnakları fazla kurutacağı için hamilelikte çok fazla oje kullanmamaya özen gösterin. Düzenli olarak kullandığınız tırnak nemlendiricileri bu dönemde aksatmadan kullanmaya devam edin.
Hamilelik Döneminde Dudak ve Diş Bakımı
Hamilelik dönemin dişteki flour maddesi azalacağından diş çürümesi ve diş dökülmeleri yaşanabilir, onun için bu dönemde doktorunuzu daha fazla ziyaret etmeniz gerekir. bu dönemde dişinizde oluşabilecek herhangi bir iltihap bebeğe de zarar vereceğinden dikkatli olmanız gerekiyor.
Kuruyan dudaklar için 1 su bardağı susam yağını ve bir kahve fincanı balmumunu karıştırarak su buharının üstünde eritin. Her sabah uyandığınızda dudaklarınıza sürerek çatlamaları önleyebilirsiniz.hamilelik

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.