Göz Çevresi İçin Doğal Maskeler

24.11.2016
486
Göz Çevresi İçin Doğal Maskeler
REKLAM ALANI

Göz çevresi her insanın en erken kırışmaya başlayan bölgesidir. Kuru cilt tipine sahip olanların daha da büyük sorunu olsa da aslında herkesin göz çevresi bakımına dikkat etmesi gerekir. Göz çevrendeki cilt çok ince ve çok kolay tahriş olduğundan göz çevresi bakımında atacağın her adımdan emin olmalısın. İstersen kolaya kaçıp hazır maskelerden kullanabilirsin. Fakat içeriklerinden emin olmadığının için bazen hüsrana uğrayabilirsin. Mesela kullandığın herhangi bir ürün göz altlarında yağ bezesine neden olabilir ki bu da çok kötü bir görüntüdür. Kaş yapayım derken göz çıkarma! Aslında yapman gerekenler çok basit. Limon gibi cildi kurutan besinler kullanmazsan, tamamen nem sağlayan ve yağsız besinlere yönelirsen sonuç güzel olacaktır. Normal ya da yağlı bir cilt tipine sahipsen göz çevresi bakımına 25 yaşından itibaren başlayabilirsin. Fakat kuru ya da karma bir cildin varsa 20’li yaşlarda başlaman daha iyi olur. İşte göz çevresindeki kırışıklıkların görünümünü azaltmak ve yeni kırışıklıkları geciktirmek için yapabileceğin göz çevresi doğal maskeleri!

Göz Çevresi İçin Doğal Maske – 1

Gerekli malzemeler;

REKLAM ALANI

Rende

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı soyulmuş ve ince rendelenmiş havuç

1 çay kaşığı aloe vera

1 çay kaşığı tatlı badem yağı

Kap

Kaşık

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde iyice karıştır. Temizlediğin yüzüne masaj yaparak fazla bastırmadan hafif hareketlerle sür ve yarım saat bekle. Ardından bol su ile durula. Protein bakımından zengin yumurta akı cildi besler ve sıkılaştırarak mevcut kırışıklıkların görünümünü hafifletir. İlk uygulamada bile cildinin sıkılaştığını hissedebilirsin. Dilersen bu maskeyi tüm yüzüne uygulayabilirsin.

Göz Çevresi İçin Doğal Maske – 2

Gerekli malzemeler;

Katı meyve sıkacağı

2 adet havuç

1 çay kaşığı tatlı badem yağı

Kap

Kaşık

Havuçların kabuğunu soyduktan sonra katı meyve sıkacağı ile suyunu çıkar. İçerisine 1 çay kaşığı tatlı badem yağı ekledikten sonra 2 saat kadar buzdolabında soğumasını bekle. Katı meyve sıkacağın yoksa havucu rendeleyip avucunda sıkarak da suyunu çıkarabilirsin. Soğumuş karışımı göz çevrene komple sür ve yarım saat bekle. Ardından soğuk su ile durula. Haftada 4 gün düzenli olarak yaparsan farkı göreceksin. Bildiğin gibi havuç bol miktarda A vitamini içerir. A vitamini; yeni cilt hücresi üretimini tetikleyen bir vitamindir ve kırışıklıklara karşı cildi korur. Ayrıca antioksidan etkisiyle cildin daha erken yaşlanmasına neden olan “oksidadif stres”e karşı da cildi korur. Bu yüzden pek çok cilt bakım ürününde A vitaminini görebilirsin.

Göz Çevresi İçin Doğal Maske – 3

Gerekli malzemeler;

1 adet salatalık

Rende

Kap

Salatalığın kabuğunu soy ve rendele. Posasını süzüp suyunu çıkar ve 1 saat kadar buzdolabında bekleterek soğut. Daha sonra dolaptan çıkarıp biraz karıştırarak göz çevrenin tamamına sürüp 20 dakika bekle. Soğuk su ile durula. Salatalığın suyunu çıkarma işlemi zahmetli geliyorsa, eski Türk filmlerinde bile bilindiği gibi salatalığı ince ince dilimleyip gözlerinin üzerine koyabilirsin. Yedek dilimleri buzdolabında bekletmeli ve 10 dakikada bir tazelemelisin. Salatalık maskesi stresli, kirli, uykusuz ya da güneşten yıpranmış ciltlere harika olur. Salatalık; cildi besleyen ve canlılık veren A, B1, C ve H vitaminleri bakımından son derece zengindir. Düzenli olarak cilde uygulandığında cildi nemlendirip esneklik vererek kırışıklık oluşumunu yavaşlatır.

Göz Çevresi İçin Doğal Maske – 4

Gerekli malzemeler;

Katı meyve sıkacağı

2-3 adet lahana yaprağı

1 çay kaşığı bal

Kap

Kaşık

Yaprakları iyice yıkadıktan sonra katı meyve sıkacağı ile suyunu çıkar. Katı meyve sıkacağın yoksa bir tabağın içinde yaprakları kat kat katla ve ince ince dilimle. Keserken suyunun çıktığını göreceksin. 1 çay kaşığı balını da ekledikten sonra göz çevrene sür ve 20 dakika bekle. Ardından soğuk su ile durula. Lahana C vitamini içerir. C vitamini ise ciltte antioksidan etki yaratarak erken oluşan kırışıklıklara karşı koruma sağlar. Kan dolaşımını artırarak göz çevresine daha fazla oksijen gelmesine ve dolayısıyla cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

Göz Çevresi İçin Doğal Maske – 5

Gerekli malzemeler;

1 adet avokado

5 damla tatlı badem yağı

Kap

Kaşık

Avokadoyu dilimleyerek ez ve püre haline getir. İçerisine 5 damla tatlı badem yağı ekle. Göz çevrene tamamen uygula ve 5 dakika bekleyip durula. Avokadonun gerçekten faydaları saymakla bitmez. En meşhur göz çevresi kremlerinin de avokadolu olduğunu bilirsin. Avokado göz çevresindeki koyu halkaların ve kırışıklıkların giderilmesinde etkilidir. Cildin yapısını ve tonunu iyileştirir, böylece ince çizgileri azaltır. Avokadolu göz maskesi gözünün çevresindeki deriyi nemli tutar ve yaşlanma belirtilerini tersine çevirir.

Göz Çevresi İçin Doğal Maske – 6

Gerekli malzemeler;

1 çay kaşığı kakao tozu

1 çay kaşığı şeftali yağı

2-3 damla E vitamini

Makyaj pamuğu

Kap

Kaşık

Malzemeleri bir kabın içerisinde iyice karıştır. Yoğunluğuna göre şeftali yağının miktarını artırıp azaltabilirsin. Cildini temizledikten sonra 2 adet makyaj pamuğunu ılık suda ıslat ve göz altlarına koy. Soğuyunca al ve göz altlarını kurula. Hazırladığın maskeyi bir fırça yardımıyla göz altlarına sür ve 20 dakika bekle. Ardından soğuk su ile durula. Kakao cildi daha elastik hale getirir. Şeftali yağı cildi yeniler. Kırışıklıklar ve gözlerin altındaki hassas cilt için idealdir.. E Vitamini ise kırışıklıkların ve ince çizgilerin yatışmasına yardımcı olur.

Göz Çevresi İçin Doğal Maske – 7

Gerekli malzemeler;

1 çay kaşığı Türk kahvesi

Yarım çay kaşığı sızma zeytinyağı

Kap

Kaşık

Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştır. Parmaklarınla göz çevrene uygula ve hafif hafif masajlar yap. Bu masaj göz çevrendeki kan dolaşımını artıracaktır. Cildin maskeyi emene kadar bekle. 15 dakika sonra bile hala emilmemiş olursa bir peçeteyle üzerine tampon yaparak fazlalığı alabilirsin. Bu maskeyi haftada 3 gün uygulayabilirsin.

Göz Çevresi İçin Doğal Maske – 8

Gerekli malzemeler;

Yarım muz

2 çay kaşığı gül suyu

Kap

Kaşık

Muzu bir kapta iyice ez ve üzerine 2 çay kaşığı gül suyu ekleyerek karıştır. Karışımı göz çevrene yavaş hareketlerle sür ve yarım saat kadar bekle. Ardından soğuk suyla durula. Bu maskeyi haftada bir uygulayabilirsin.

Göz Çevresi İçin Doğal Maske – 9

Gerekli malzemeler;

Yarım elma

1 yemek kaşığı süt

Katı meyve sıkacağı

Makyaj pamuğu

Kap

Kaşık

Malzemeleri yarım saat boyunca buzdolabında bekleterek soğut. Elmanın katı meyve sıkacağında suyunu çıkar. Sütle karıştırarak makyaj pamuğu yardımıyla göz çevrene nazikçe sür. 15 dakika sonra soğuk suyla durula. Bu maske göz çevresindeki kırışıkları ve koyu renk halkaları ortadan kaldıracak ve nemlendirecektir.

Göz Çevresi İçin Doğal Maske – 10

Gerekli malzemeler;

Yarım salatalık ya da domates

Yarım tatlı kaşığı zerdeçal

4 yemek kaşığı mısır unu

Makyaj pamuğu

Kap

Kaşık

Salatalık ya da domatesin suyunu çıkar ve zerdeçalı ekle. Ardından acun kıvamına gelene kadar mısır ununu ekle ve karışımı makyaj pamuğu yardımıyla nazikçe göz çevrene sür. Ovalamadan ılık suyla durula. Bu maskeyi her gün uygulayabilirsin. Düzenli uyguladığında göz altı morluklarına iyi geldiğini göreceksin.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.