Elma Sirkesiyle Cilt Bakımı

27.10.2016
553
Elma Sirkesiyle Cilt Bakımı
REKLAM ALANI

Elma ve elma sirkesi her eve giren ve kolay bulunan malzemelerdir. Cilt güzelliği ve bakımı için doğal malzemeler kullanmak daha faydalıdır. Elma sirkesi, bir çok hastalığa iyi geldiği gibi güzellik konusunda da çok büyük bir yardımcıdır. Elma sirkesi ile yapılan güzellik kürlerini uygulayarak hayal ettiğiniz cilde kavuşabilirsiniz. Sağlıklı ve ışıltılı bir cilt için uygun olan maskeleri sizler için paylaştık. Bu maskeleri cildinize düzenli olarak uygularsanız, oldukça sağlıklı ve güzel bir görünüme kavuşursunuz.

Elma ve elma sirkesi ile kolayca hazırlanıp uygulanan cilt bakım kürleri sizlerle…

Elma ve Elma Sirkesiyle Cilt Bakım Kürleri

REKLAM ALANI

Sivilce İçin Elma Sirkesi

Yarım çay bardağı su ile 1 çay bardağı doğal elma sirkesi karıştırılır. Temiz bir pamuk, bu karışıma batırılır ve sivilcelerin üzerine kompres yapılır. Elma sirkesinin antiseptik özelliği, bakteri ve mikropları önler. Akne oluşumunun önüne geçer ve var olan sivilceleri yatıştırır.

Cilt Lekeleri İçin Elma Sirkesi

Elma sirkesini bir tencerede sulandırıp ocağa alın. Kaynayınca altını kapatın. Yüzünüzü buharına tutun ve bir süre bekleyin. Bu suyu kaynatmadan da kullanabilirsiniz. Yüzünüzdeki lekeleri bu karışım ile günde birkaç defa silebilirsiniz.

Cildi Besleyen Elma Maskesi

4 adet kayısı ve 1 adet kırmızı elma gerekiyor. Kayısıları kabuklarıyla birlikte 1 cm kalınlığında kesin. Ancak çekirdeğin etrafındaki kalın tabakayı atın. Elmanın kabuklarını ince ince soyun. Bize kabukları lazım. Bir kaba malzemeleri yerleştirip üzerine çok az miktarda su ilave edin. Kabın kapağını kapatıp, kısık ateşte lapa olana dek 5 dakika kaynatın. Lapayı ılıtıp çatalla ezmeniz gerekiyor. Lapa hazır olunca burna, alna ve yüze iyice sürülür. 20 ila 30 dakika yüzünüzde bekletmelisiniz. Daha sonra yüzünüzü yıkayıp havluyla kurulamalısınız. Haftada 1 kez yapabilirsiniz.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.