Dudak Dolgusu Nasıl Yapılıyor

24.11.2016
528
Dudak Dolgusu Nasıl Yapılıyor
REKLAM ALANI

Şüphesiz ki dudaklar kadınların yüzünde en çok önem verdiği noktalardan biri. Bu yüzden dudakları kalın gösteren makyajlar, dudak dolguları, dudak kalınlaştırma yöntemleri, kalın dudaklara sahip olmanın yolları gibi konular üzerinde araştırma yapıyor. Makyaj ile kalınlaştırılmış dudaklar ne yazık ki kalıcı değil. Her daim makyajla gezmek de imkansız. Bir de makyajı profesyonelmiş gibi yapma yeteneğiniz yoksa ortaya absürt görüntüler çıkabiliyor. Bu yüzden dudak dolgusu yaptırmak istiyorsanız ve kesin kararı veremiyorsanız bugünkü yazımız tam size göre!

Dudak dolgusu sadece dudaklarını daha da kalınlaştırmak isteyen kadınlara özel değil. Dudak dolgusu ile yaş ilerledikçe hacim kaybetmiş ve incelmiş dudaklara eski dolgunluğu kazandırılabilir. Dudak kontürü belirginleştirilip varsa sigaradan kaynaklı dikine kırışıklıklar giderilebilir. Burundan dudak orta kısmına doğru inen ince filtrum çizgileri ve üst dudak orta kısmındaki V şekli (cupid’s bow) belirginleştirilerek dudaklara daha estetik ve çekici bir görünüm kazandırılabilir. Üst ve alt dudağın birleştiği ağız kenarları hafifçe yukarı doğru kaldırılarak daha pozitif bir yüz ifadesi elde edilebilir. Dolayısıyla dudak dolgusunu erkeklerin de yaptırabileceğini görüyoruz. Çünkü yaşla birlikte cilt altındaki hyaluronik asidi azalan tek cinsiyet biz kadınlar değiliz.

Çeşitli dudak dolgunlaştırıcı yöntemler var. Bu yöntemler içerisinde en popüleri dudak içerisine çeşitli dermal dolgu malzemelerinin enjekte edilerek yapılan uygulamadır. Dudak kalbi denen üst dudakla alt dudağın orta kısımlarının birleştiği noktadan dermal dolgu enjeksyiyonları yapılarak hacim kazandırıp, kontür oluşturmak son dönemlerde estetik bir yenilik. Bazen direkt olarak dudak dokusuna bazen de dudak kenarlarındaki gereken bölgelere uygulanır. Anlayabileceğiniz üzere gerçekleştirilen bu enjeksiyon sadece dudağın kendisini değil aynı zamanda dudak bölgesinin tümünün yeniden şekillendirilmesi için uygulanmaktadır. Bu yöntemden sadece dudaklarını kalınlaştırmak isteyen kadınlar değil sarkık dudaklarından şikayetçi olanlar da faydalanabiliyor. Ancak işlem gerçekleştirilmeden önce doktorunuzla ciddi bir plan oluşturmanız, onun deneyimlerinden de faydalanarak kendi yüzünüze gitmeyecek değişikliklerden uzak durmanız gerekmektedir. Pek çok kadın kendinde hoş durmayacak modelleri uygulatmak için doktorlara baskı yapmakta, neticesinde de maalesef kötü sonuçlarla karşılaşmaktadır.

REKLAM ALANI

Yerel anestezi ile gerçekleştirilen operasyon sırasında genelde pek acı hissedilmez ve çok rahat bir operasyon gerçekleşir. Özellikle de doktorunuz deneyimli ve profesyonel ise değmeyin keyfinize. Geçmişte yapılan enjeksiyon işlemleri sırasında çok az bir miktar ağrı olabilirken, günümüzde artık daha konforlu bir deneyim yaşanabiliyor, çünkü dolgu maddeleri artık kendi içlerinde de lokal anestezi etkisine sahip maddeler içeriyorlar. Özellikle yeni teknoloji ile üretilen ürünlerin içeriğindeki lidokain sayesinde daha verimli bir süreç yaşanıyor. Ameliyat bittikten sonra çok kolay bir şekilde günlük hayatınıza geri dönebilir ve yeni dudaklarınızın keyfini sürebilirsiniz. Hatta öğle tatilinde bile yaptırabilir, sonrasında rahatlıkla işinize geri dönebilirsiniz. Sadece ilk bir saat çok sıcak içecekler tavsiye edilmiyor, çünkü bunlar lokal ödeme sebep olabilirler.

Dudak dolgularının da ömürlük olmadığını hatırlatmak isteriz. Sonuçta sizin vücudunuzun yapısı bellidir ve ne yaparsanız yapın bir gün orijinal haline dönecektir. Dudak hacimlendirme ve şekillendirmede kullanılan dermal dolgu enjeksiyonu da kalıcı değildir. Bu dolgular vücut tarafından zamanla emilir. Kişinin yaşam tarzı ve fiziksel yapısı, dış koşullar dudak dolgusunun süresini belirler. Dermal dolgular, işlem uygulanan bireylerin fizyolojik farklılıklarına göre hafif şişlik, kızarıklık veya morarma gibi etkiler yaratsa da enjekte edilen jel, zaten vücutta cilt altında bulunan hyaluronik asidi içerdiği için herhangi bir önemli risk taşımaz. Uygulama sonrası belirtiler sadece birkaç gün sürer ve sonrasında herhangi bir rahatsızlık oluşmaz. Hatta son teknoloji olarak çıkan Vycross teknolojisi ile dudak dolgunlaştırma ürünleri geliştirilmiştir. Bu sayede şişkinlik, morarma ve ödem gibi yan etkiler minimuma indirilmiştir.

Dudak dolgusunda enjeksiyon işlemi konunun uzmanı tarafından yapıldığında sadece 10-15 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanan hızlı ve kolay bir uygulamadır. Uygulama öncesinde, genellikle lokal uyuşturucu etki gösteren kremler sürülerek 15 dakika sonra enjeksiyona başlanır. İşlem yapıldığı anda hemen sonuç verir, aynaya bakıldığında değişiklik hemen fark edilebilir. Enjeksiyona bağlı bir miktar ödem oluşsa da, soğuk uygulaması ile kısa sürede dağılır.

Dudaklar, deneyimli bir estetik uzmanı tarafından doğru enjeksiyon teknikleri ile işlem öncesi tam olarak planlandığı gibi şekillendirilebiliyor. Ancak sizi tamamen farklı biri yapacak görüntüler de beklemeyin. Kullanılan dolgu ve implantlar doğal olduğu sürece dudaklarınızın da çok doğal görüneceğinden emin olabilirsiniz. Hatta deneyimli bir hekime dudaklarınızı teslim ettiğinizde sizden başkasının dudaklarınıza işlem yapıldığını anlaması neredeyse imkansız. Dolgunun etkinlik süresi kişinin yaşı, dudak yapısı, elastikiyeti, enjekte edilen dolgu maddesinin özellikleri, miktarı, kalitesi gibi faktörlere bağlıdır. Vycross teknolojisi ile üretilmiş olan dudak dolgularında 15 aya varan etkinlik görülebiliyor. Peki bu muhteşem teknoloji çok mu pahalı? Geri dönüşümü olmayan kalıcı dermal dolgu enjeksiyonları veya yağ enjeksiyonları gibi işlemlere göre, 1 yıl süre ile etkisini koruyan ve geri dönüşümü olan bir teknoloji olduğunu düşünürsek diğer yöntemlere göre oldukça uygun fiyatlı olduğunu anlayabilirsiniz. Dermal dolguyu botox ile karıştırmamak lazım. Botox mimiklerimiz ile oluşan kırışıklıkların hafiflemesine yardımcı olur. Fakat dolgular yaşla ilerleyen olukları bile doldurabilir.

Tüm bu açıklamalardan sonra dudak dolgusunun nasıl yapıldığını biraz daha ayrıntılı bir şekilde verebiliriz. Enjeksiyonlarız ağrısız ve konforlu yapılabilmesi için işlemlerden yaklaşık yarım saat önce dudaklar anestezik bir kremle uyuşturulur. Anestezi sonrası belli bir açıda sırt üstü yatıyor vaziyetteyken doktorunuz daha önceden belirlediği noktalara ince uçlu bir iğne ile ideal dozda dolgu maddesini enjekte eder. İşlemler ortalama yarım saat sürer. İğnenin battığı noktalarda minicik nokta nokta kanamalar olabilir. Dudaklarınızın geçici şişliği için buz kompresi yapılır. Sonrasında ise size bazı görevler düşüyor. 12 saat boyunca kesinlikle dudak makyajı yapmamalısınız. Doktorunuzun önerdiği nemlendiriciyi kullanabilirsiniz. Jöle, puding, yoğurt gibi çiğneme gerektirmeyen besinler tüketmelisiniz. Spor yapıyorsanız 2 gün ara vermelisiniz. Dudaklarınızda uçuk oluşacağını hissediyorsanız derhal doktorunuza haber vermelisiniz. Yaklaşık 2 hafta boyunca doktorunuz sizi ara ara tekrar çağıracak ve gerekli görüyorsa düzeltmeler yapacaktır.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.