Cilt Beyazlığı İçin Pirinç Maskesi

24.11.2016
391
Cilt Beyazlığı İçin Pirinç Maskesi
REKLAM ALANI

Pirinç tarlalarında çalışan asyalı kadınlar su olmadığı için pirinç suyuyla duş alırlar ve güneş altında bronzlaşacaklarına daha da beyazlarlarmış ve pürüzsüz bir cilde sahip olurlarmış.

Yüzyıllardır asyalı kadınlar tarafından uygulanan bu doğal cilt beyazlatma yöntemini biliyor muydunuz? Pirincin içerisindeki para aminobenzoik asit, ferulik asit ve allantoin maddelerinin cildi güneşe karşı korurken cildi onardığı, cildi beyazlatarak cilt lekelerini ortadan kaldırdığı ve sıkılaştırarak kırışıklıkları azaltığı bilinmekte. Pirincin bu özelliklerinden yararlanmak için iki yöntem var; pirinç toniği ya da pirinç maskesi. Pirinç maskesi için gerekli malzemeler;

1 avuç pirinç unu,
1 çay bardağı süt,
Tabak ve kaşık,
Karışımı sürmek için bir fırça.

REKLAM ALANI

Öncelikle pirinç ununu tabağa koyup yavaş yavaş sütü ilave edip bir yandan da karıştırıyoruz. Maske kıvamına gelinceye kadar sütü eklemeye devam ediyoruz. İyice karıştırdıktan sonra cildimize fırça yardımıyla uygulayıp 20-30 dk kadar bu şekilde bekleyerek su ile duruluyoruz. Duruladıktan sonra eğer yaptıysanız pirinç toniği sürerek ektra etki yaratabilirsiniz. Bu işlemi haftada 2-3 kere en az 1 ay düzenli bir şekilde uygulayarak cildinizi beyazlatabilir ve kırışıklarınızı azaltabilirsiniz.

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.