Süper kış maskesi tarifi

18.01.2017
672
Süper kış maskesi tarifi
REKLAM ALANI

Soğuk kış  günlerin kapımıza dayandığı şu dönemde cildimize de gerekli bakımı yapmamızda fayda var. “Zahide Yetiş’le”programının konuk ettiği  Dahiliye Uzmanı Dr. Gürkan Kubilay, soğuk havayla beraber kuruyan cildimizin kırışmasını önlemek için maske tarifi bilgisi verdi.

Güney Korelilerin güneşin zararlı etkilerinden ve kırışıklıktan korunmada en çok kullandıkları şeyin pirinç unu olduğuna  belirten Dr. Gürkan Kubilay, kırışıklıkları önlemek için maske tarifi verdi.

İŞTE CİLDİ DİNÇ TUTMANIN DETAYLARI..

REKLAM ALANI

2 yemek kaşığı pirinç unu, 2 yemek kaşığı inek sütü ve 2 yemek kaşığı soya sütünü karıştırarak, karışımı hamur haline getirin. Lapaya bir miktar demlenmiş yeşil çayın yanı sıra, gülsuyu veya maden suyu da ekleyebilirsiniz.

Krem kıvamına getirdiğiniz bu karışımı, kırışıklık olan bölgelerinize  alın, ağız kenarı çizgileri yani nazolabial çizgilere, boynunuzun altına  sürebilirsiniz. Karışım yüzünüzde 15-20 dakika kalacak. Ardından elinizi ılık suya batırıp, yüzünüzün karışımlı olan bölgelerine masaj yapın. 2-3 dakikalık masajın ardından yüzünüzü ılık suyla yıkayın. Yüzünüzü yıkarken sıcak su tercih etmeyin çünkü sıcak su cildinizin kurumasına sebeb olur.

 

Etiketler:

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.